Acceder como usuario registrado
Recordar contraseña
Crea tu cuenta de usuario
  

Edición PDF Noticias Horta Sud
Edición L´horta sud
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 29 Junio 2018
Edición PDF Periodico Horta Nord
Edición L´horta nord
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de L´horta edición 13 Julio 2018
Edición PDF Noticias Camp de Morvedre
Edición Camp de Morvedre
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Morvedre edición 13 Julio 2018
Edición PDF Noticias Camp de Túria
Edición Camp de Túria
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Camp de Turia edición 29 Junio 2018
Edición PDF Noticias Alto Palancia - Mijares
Edición Palancia - Mijares
Pulse aquí y descargue el pdf de la edición en papel de Palancia - Mijares edición 26 Junio 2018

 Ver otras noticias de C. Túria
Última actualización: Hora: 06:59:42

VILAMARXANT

L’Ajuntament de Vilamarxant activa el seu Primer Pla d’Igualtat


Presentació del Pla

Presentació del Pla
Pulse en la imagen para ampliar


Ahir va tindre lloc la presentació del Pla als treballadors i treballadores del consistori per començar la seua implementació.


L’Ajuntament de Vilamarxant va presentar ahir a la plantilla de treballadors i treballadores el seu primer Pla d’Igualtat Municipal, que va ser aprovat sense cap vot en contra en el ple del passat mes de maig de 2017.

El seu objectiu és intentar aconseguir una igualtat real i efectiva entre els homes i les dones de la plantilla de l’Ajuntament, perquè el personal conega millor els seus drets i, alhora, siguen els transmissors de pràctiques i tractaments que tendisquen a la supressió de qualsevol tipus de desigualtat en relació al sexe.

Este pla ha estat elaborat per una Comissió d’Igualtat formada per quatre representants de les formacions polítiques municipals i quatre treballadors i treballadores de l’Ajuntament. Junt a ells, ha treballat l’empresa Equality Momentum, consultora especialitzada en polítiques públiques d’igualtat i amb una llarga trajectòria en el sector. La seua ajuda ha sigut possible per una subvenció de la Diputació per fomentar la posada en marxa de polítiques d’igualtat als consistoris.

Situació de partida

Els treballs per posar en marxa este pla començaren en setembre de 2016, amb una primera fase de diagnòstic en què es van recollir dades de la plantilla, com ara el nombre de treballadors, tipus de contractes i remuneració d’homes i dones. Els resultats els ha presentat Ana Julián, representant de l’empresa Equality Momentum, acompanyada de la majoria d’integrants de la Comissió d’Igualtat.

En termes generals, la plantilla de l’Ajuntament de Vilamarxant està equilibrada quant al nombre de dones i homes que la componen. Les diferències, com a la major part dels consistoris que ha analitzat esta consultora, apareixen en l’anàlisi de les retribucions i els perfils professionals. Per a Ana Julián es tracta “d’una tendència generalitzada que ve marcada per pràctiques socials arrelades, com el fet que siguen les dones les que, tradicionalment i majoritàriament, hagen sigut les encarregades de conciliar la vida laboral i familiar, fent-se càrrec de la cura dels fills, dels pares… amb la qual cosa perden possibilitats de promoció dins de l’àmbit professional”.

Fases i funcionament del Pla d’Igualtat

Prèviament a la presentació d'ahir, els treballadors i treballadores municipals han rebut sessions formatives en matèria d’igualtat.

Com explicava el regidor de Polítiques d’Igualtat, Voro Golfe, “l’aplicació d’estos plans ve marcada per llei i des de l’Ajuntament, amb la seua posada en marxa, exemplifiquem el nostre compromís amb la plantilla per intentar que hi haja igualtat entre els dos sexes. Ara, hem d’anar aplicant els seus continguts perquè este treball es reflectisca en la realitat del dia a dia de l’Ajuntament”.

El pla té una durada de quatre anys i es divideix en 8 eixos d’actuació amb diferents continguts: recursos humans, conciliació, salut laboral, assetjament sexual, comunicació, béns i serveis, transversalitat i violència de gènere.

Durant el primer any d’aplicació hauran de completar-se més accions formatives, la redacció d’un reglament de funcionament de la Comissió d’Igualtat, l’elaboració d’un protocol d’assetjament laboral, la posada en marxa d’una enquesta amb la Policia Local i l’elaboració d’un catàleg de mesures de conciliació.

L’alcalde de Vilamarxant, Jesús Montesinos, ha agraït el treball de la Comissió d’Igualtat que ha elaborat el pla i la implicació de tots els treballadors i treballadores municipals per la seua col·laboració i participació en les jornades formatives que s’han dut a terme fins ara.

La Comissió d’Igualtat continuarà reunint-se regularment per seguir l’evolució i grau de compliment del pla i per atendre qualsevol dubte plantejat des de la plantilla.

Podeu consultar el text d’este primer Pla d’Igualtat Municipal en el següent enllaç:

http://vilamarxant.sedelectronica.es/transparency/22d94029-a298-411e-b2de-0a95c517cd15/

Imprimir | Enviar0 Comentarios de los lectores
Si quiere opinar introduzca su nombre, email y su opinion, finalmente pulse enviar. TODOS LOS CAMPOS SON OBLIGATORIOS

Nombre

Email

Debe introducir una dirección de correo válida (no aparecerá publicada)

Titulo para el comentario

Introduzca aquí su comentario

Condiciones de uso:
- El usuario se compromete respetar las normas éticas mínimas de convivencia y respeto hacia los demás.
- Todas las opiniones recibidas en El periódico de aquí serán supervisadas antes de la publicación de las mismas.
- Las opiniones podrán ser borradas (pero nunca modificadas) sin previo aviso.
- Cualquier intento de uso fraudulento del presente formulario será registrado y puesto en conocimiento de las autoridades competentes.

Acepto las normas de uso


Buscar en el Periódico de Aquí

Encuestas
¿Cree que Ciudadanos debería respaldar, como el resto de partidos, la recuperación del Derecho Civil Valenciano?

No

VOTAR
VER RESULTADOS

Opinión
VICENTE GARCÍA NEBOT
La X de la quiniela Soraya Saenz de Santarmía y Pablo Casado en las primarias del PP
La X de la quiniela Soraya Saenz de Santarmía y Pablo Casado en las primarias del PP
Viñeta publicada en www.ElPeriodicodeAqui.com
JOSÉ ENRIQUE AGUAR
Ribó seca València
Ribó seca València
Los parques y jardines de València presentan un estado de conservación muy deficiente, y algunos de ellos están muy cercanos al abandono

Noticias radio y televisión
TODO ESTO ES MI TELE
Mi madre cocina mejor que la tuya o cómo la tele cierra en verano por vacaciones
Mi madre cocina mejor que la tuya o cómo la tele cierra en verano por vacaciones
Anoche se re-estrenaba en Telecinco una nueva versión de este concurso culinario familiar que ya fracasó en su breve periplo en Cuatro. Las críticas en Twitter fueron demoledoras y no es de extrañar: un concurso difícil de pillar, lento, sin emoción y al que no salva ni el presentador.
CONCURSANTES
El Corte Inglés regala 1.000€ a Loli Rodríguez Suárez, concursante de Masterchef
El Corte Inglés regala 1.000€ a Loli Rodríguez Suárez, concursante de Masterchef
El pasado viernes fue el finalista Antonio Carceller quien recibió una tarjeta-regalo idéntica

Quiénes somos
Tarifas publicidad
elperiodicodeaqui.com es un producto propiedad de Medios Impresos y Digitales de Aquí S.L., C.I.F.: B-98291750.
En virtud del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual, queda terminantemente prohibida la reproducción total o parcial a través de cualquier medio, canal o dispositivo, de los contenidos ofrecidos a través de este medio, salvo autorización expresa por escrito de la dirección de elperiodicodeaqui.com
Así mismo, queda prohibida toda reproducción a los efectos del artículo 32.1, párrafo segundo, Ley 23/2006 de la Propiedad intelectual.
Los términos y condiciones de uso de este sitio en internet quedan reflejados en el documento de aviso legal accesible desde este enlace.


Sistema de gestión de contenidos y posicionamiento web (SEO / SEM) en Valencia ofrecido por konocer software gestión de contenidos, aplicaciones web, desarrollo de software, estrategia web, posicionamiento web, comunity management, desarrollo filemaker