El secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, la directora general de Cultura, Carmen Amoraga, i l'alcalde del Campello, Benjamà Soler, han visitat el jaciment arqueològic d'Aigües Baixes situat a la localitat del Campello, després de les destrosses que l'any 2014 va ocasionar una pala mecà nica. En aquest sentit, el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Albert Girona, ha assegurat que "aquest jaciment és un sÃmbol per a tots els valencians i valencianes i no podem permetre més agressions d'aquest tipus al nostre patrimoni històric". AixÃ, ha afegit que "la Generalitat perseguirà aquestes agressions amb contundència".
A més, s'han reconegut dos objectius en relació als desperfectes del jaciment d'Aigües Baixes apart dels que ja van per via judicial. El primer objectiu correspon a la reversió dels danys ocasionat i el segon a posar-los en valor perquè tots els valencians i valencianes puguen conéixer la seua història.
El jaciment d'Aigües Baixes començà a ser excavat al 2013 per un equip de la Universitat d'Alacant. L'equip descobrà un possible fortà de les Guerres Púniques amb diversos habitacles i un pati d'armes situat a certa altura sobre el mar. Aquest fortà protegia dels atacs per mar el jaciment de la Illeta i també les fonts d'on solien poar els vaixells. Cal afegir que aquesta fortificació, per la seua raresa, ha estat presentada a diversos congressos d'història i arqueologia.
En març de 2014 els responsables de l'excavació van alertar que el jaciment havia sigut afectat per una pala mecà nica que va accedir-hi i va provocar danys. Aquestos desperfectes foren denunciats i es va iniciar un procediment judicial al respecte.
Afortunadament, l'equip de la Universitat d'Alacant tenia tot el jaciment fotografiat i digitalitzat fins el punt d'haver-ne pogut aconseguir una reconstrucció 3D que facilitarà molt les tasques de reparació. A hores d'ara, els investigadors estan fent cales per tal de comprovar l'abast dels danys, tot i que poden avançar que són aparentment reversibles.