Els huit grups finalistes de "Sona la dipu amb música, balls i cançons tradicionals" redoblen esforços durant aquests dies per a preparar les seues actuacions en l'última prova del concurs que se celebrarà dissabte que ve, 12 de setembre, en el Teatre Principal de València.
Grup de Danses d'Ontinyent, La Xicalla de Catarroja, La Senyera de València, Xafarnat de Paterna, Les Folies de Carcaixent, El Tossal de Llíria, Canyamars de Canals i Grup Realenc de Picanya ballaran en la final del certamen organitzat per la Diputació de València amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.
Dos peces valencianes
El Grup de Danses i Rondalla El Tossal de Llíria ha optat per la Granaina de Montaverner i el Fandango de Cofrents. Els seus integrants han destacat que participar en la final "és un al·licient, hi ha nervis sempre, és una cosa que no es pot evitar sempre que s'actua i encara més quan és un teatre gran com el Principal", destaca Mª Carmen.
Valoració positiva de dansaires mixts
El jurat valorarà l'actuació dels grups en tots els seus elements, incloent l'autenticitat, execució musical, l'ocupació d'instruments propis, de la indumentària apropiada d'home i dona, i la incardinació perfecta de tots aquests ingredients, valorant positivament que les parelles en la seua majoria estiguen compostes per dansaires mixts.
El guanyador del primer premi rebrà 2.500 euros, el segon 1.500 euros i el tercer 900 euros, a més de les corresponents plaques commemoratives de la Diputació i de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana.
La final s'emetrà en directe
La web de la Diputació de València, dival.es, emetrà íntegra la final dissabte que ve a partir de les 19:00 des del Teatre Principal de València.
Com en edicions anteriors aquesta final serà emesa en directe i diferit per televisions locals i comarcals així com per diferents portals municipals d'Ontinyent, Catarroja, Paterna, Carcaixent, Lliria, Canals i Picanya. També es retransmetrà en directe a través de webs generalistes i especialitzades com la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana,www.folklorecv.com, i a través del compte de Twitter de la Diputació de València, @dipvalencia, amb l'etiqueta #finalfolclore.
La plataforma dival.es allotjarà després de l'emissió en directe, totes les actuacions d'aquesta gala final i el lliurament de premis, permetent visionats, descàrregues o ús d'eines per a compartir en xarxes socials.