El portaveu adjunt d'EUPV en Les Corts, Lluís Torró, ha demanat explicacions al Consell sobre la situació de Vaersa, després de la resolució del Tribunal Suprem, per la qual es revocava la nul·litat de l'ERO però mantenint que aquest no s'ajustava a dret. "
La sentència del Suprem, tot i que suposa un retrocés respecte a la del TSJ i que és menys favorable als treballadors, segueix marcant una qüestió essencial des del punt de vista polític: que l'ERO és il·legal. Davant aquesta crua realitat el primer que cal exigir són responsabilitats polítiques. No és gens raonable que davant una ficada de pota tan contundent no haja dimitit encara ningú, començant per la pròpia consellera".
Torró recorda que la raó fonamental "de la què pren suport la decisió del Tribunal Suprem és, precisament, el fet que s'hagen fet nous contractes posteriors a l'ERO per a cobrir places afectades per aquest. Això converteix l'acomiadament en un acte polític i ideològic que tenia com a objectiu debilitar serveis ambientals essencials i desfer-se de personal incòmode", subratlla el parlamentari d'esquerres.
Per a Esquerra Unida, "hi ha moltes coses inexplicables en Vaersa, entre elles, la renovació de comandes de gestió que en el moment de materialització de l'ERO no semblaven segures i que van justificar la decisió. Cal la depuració de responsabilitats polítiques, perquè el cost ha estat altíssim i no haurà suposat a penes estalvi a mitjà termini i, probablement, absolutament cap a curt".
Esquerra Unida ha presentat una bateria de preguntes a la consellera en les què exigeix conèixer, entre d'altres qüestions, quin va ser el cost en indemnitzacions pagat pel Consell per l'ERO, quin serà el cost addicional que pot arribar a suposar la decisió del Tribunal Suprem en cas que el conjunt dels acomiadats i acomiadades hagen de ser indemnitzats en les condicions que ha imposat el Suprem, i quin ha estat l'estalvi anual en salaris que teòricament s'ha aconseguit amb l'ERO, així com si estan obrint-se noves contractacions.