Dejavú indaga en l"arxiu de RTVV-IVC per a oferir-nos les imatges i els sons que la radiotelevisió pública valenciana. /EPDA Dejavú repassa este dijous a la nit els esdeveniments que marcaren l'any 2004. Eixe any, el València Club de Futbol feia història perquè es va convertir en el millor equip del món. Però l'any començava amb el terrible atemptat de l'11M. Al Congrés es va aprovar la llei contra la violència de gènere. I, en Canal 9, un reportatge d'investigació va destapar l'estafa de la secta del pare Ángel. El 2004 també va estar marcat per la boda del príncep Felip i Letizia Ortiz.
Dejavú indaga en l'arxiu de RTVV-IVC per a oferir-nos les imatges i els sons que la radiotelevisió pública valenciana ha gravat i emés cada dia des del 1989. Són el testimoni i la memòria de la societat valenciana. L'equip del Centre de Documentació ha preservat totes les gravacions nascudes per l'activitat de la radiotelevisió valenciana, ha catalogat el fons documental i ha recercat imatges, sons i dades per a enriquir les produccions audiovisuals.
Així, en el pròxim capítol de Dejavú s'ofereixen algunes de les imatges i reportatges que Canal 9 va emetre amb motiu de l'aborronador atemptat de l'11M a Madrid que va commocionar la societat.
L'espai també torna al passat per a recordar, vint anys després, el València CF que va guanyar tres títols en una mateixa temporada: la Lliga, la Copa de la UEFA i la Supercopa d'Europa. Mireia Llinares conversa amb l'històric jugador Mista que recorda com era el vestuari del València considerat el millor club del món el 2004.
Dejavú recorda el reportatge d'investigació Pecat capital que va emetre Canal 9. Un treball que denunciava la secta encapçalada pel pare Ángel. Un home que assegurava parlar amb la Mare de Déu i que va ser jutjat i finalment absolt dels delictes d'estafa i apropiació indeguda.
Finalment, Dejavú ens mostra com va ser la boda del príncep Felip i Letizia i s'acosta a Alacant per a parlar amb Paco Torreblanca, que va preparar el pastís per al casament reial.
L'arxiu audiovisual de RTVV-IVC, ben tractat al llarg de dècades, permet trobar amb precisió les imatges del passat i localitzar esdeveniments ja viscuts i el programa Dejavú posa en valor este gran fons documental per a recordar de manera evocadora el passat de la societat valenciana contemporània.
A més, À Punt ha posat en marxa una nova tecnologia, disponible en les smart TV, mitjançant la qual l'audiència pot participar en enquestes sobre els continguts dels programes. En el cas de Dejavú, es podrà votar pel fet que més t'ha marcat en l'any 2004.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia