Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA VALL D'ALBAIDA

1.413 escolars de primària d'Ontinyent triaran el disseny del nou espai multijocs de la Glorieta

L'alcalde destaca l'interès d'estendre la participació ciutadana als xiquets i xiquetes i adequar al màxim la remodelació del parc als seus usuaris
REDACCIÓN - 19/09/2018
L L"alcalde d"Ontinyent amb el regidor de Territori. EPDA

Els 1.413 escolars de primer a quart de primària dels 11 col·legis d'Ontinyent triaran el disseny del nou espai multijocs del parc de la Glorieta. Es tracta d'una actuació inclosa dins la remodelació integral d'aquest espai en la que està treballant el Govern d'Ontinyent, que es preveu licitar a principis de 2019, i que atén el desig expressat per la ciutadania al procés "Ontinyent Participa 2018".

L'alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, acompanyat del regidor de Territori, Jaime Peris, presentava hui la iniciativa, titulada "Els menuts i les menudes trien", i que segons exposava el primer edil "suposa donar continuïtat a allò que vam fer l'any passat amb tot el procés participatiu de la zona verda de l'Orútjol al barri de Sant Rafel: volem fer nous passos per avançar en la participació ciutadana, en aquest cas estenent-la als xiquets i xiquetes per a que s'inicien en la cultura de la participació, i alhora adequar al màxim les actuacions a les necessitats dels usuaris i usuàries finals dels espais", manifestava.

Així, des de l'Ajuntament s'està enviant cartes als diferents col·legis on hi ha alumnat de primària per explicar-los el projecte, que durà a terme les votacions de l'1 al 5 d'octubre comptant amb el suport d'un agent dinamitzador. Es farà en actes amb una durada de 45 minuts a realitzar successivament als salons d'actes o espais semblants dels diferents centres: dilluns 1 d'octubre es votarà al CEIP Vicent Gironés i CEIP Martínez Valls ; dimarts 2 d'octubre al CEIP Carmelo Ripoll i CC Sant Josep; dimecres 3 d'octubre al CEIP Bonavista i CC La Concepció; dijous 4 d'octubre al CC La Milagrosa, CC Sta. Maria i CEIP Lluís Vives; i finalment divendres 5 d'octubre al CC Pureza de María i CEIP Rafael J. Vidal. El procediment serà agafar una papereta amb l'opció que preferisca l'alumnat i dipositar-la posteriorment a una urna.

Jaime Peris explicava que els 4 models entre els que es podrà triar tenen un cost econòmic semblant i compleixen en totes les condicions d'adequació i seguretat necessàries: són espais multijocs de grans dimensions "que contribuirà a donar una nova personalitat a la remodelació de la Glorieta, i que complementarem amb altres jocs accessoris una volta definit el model guanyador", assenyalava. Una volta triat el disseny guanyador, s'inclourà al projecte de millora del parc en el que s'està treballant, i que es licitarà a principis de 2019 per un import que s'avançava que va a ser molt superior al que es contemplava en Ontinyent Participa, i que és molt probable que s'execute de manera plurianual. Peris explicava en aquest sentit que "una volta plantejada la remodelació d'un espai tan important com aquest valia la pena fer les coses bé i fer un redisseny el més digne possible, buscant els millors resultats possibles, i tenint en compte com sempre a la ciutadania, en esta ocasió amb un procés participatiu tan novedós com aquest", destacava el regidor.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Centrals

El detenido golpeó y violó a la víctima reiteradamente, obligándola a abortar en dos ocasiones
La mujer ha escrito una carta en la que asegura que su familia se acuerda "cada día" de las personas que trabajaron para detener el fuego

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.