Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ACPV

Acció Cultural del País Valencià critica a Compromís i PSPV perquè no es pot vore TV3 a la Comunitat Valenciana

''L'actual Govern valencià ha mantingut la censura imposada del PP''
REDACCIÓ - 18/02/2019
Manifestació d Manifestació d"ACPV.

Acció Cultural del País Valencià critica a Compromís i PSPV perquè no es pot vore TV3 a la Comunitat Valenciana. En un comunicat, ACPV considera que ''l'actual Govern valencià ha mantingut la censura imposada del PP''. El comunicat diu així:

''El 17 de febrer de 2011, avui fa exactament 8 anys, es van tancar els darrers repetidors que emetien TV3 al País Valencià. Amb motiu d'aquest aniversari, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) constata públicament:

1.- El tancament fou producte d'una acció il·legal del Govern valencià del PP. Tal com el Tribunal Suprem va fallar, el Govern valencià no tenia potestat legal per a tancar les emissions de TV3 al País Valencià. Cal recordar que ACPV vam guanyar totes les sentències, i que els tribunals sempre ens van donar la raó. Però sembla que la qualitat democràtica d'aquest país és tal que és possible que un Govern incomplesca la llei sense conseqüències, i que tenir la raó legal no servesca de res. Perquè el fet és que, 8 anys després, un fet que el Tribunal Suprem va declarar il·legal no ha estat revertit.

2.- ACPV no pot reobrir els seus repetidors, perquè els equips estan obsolets. Els equips que permetien la recepció i emissió del senyal de TV3 han estat tancats i precintats durant aquests 8 anys. Es tracta d'equips d'alta tecnologia que, passats 8 anys, són a dia d'avui obsolets. I comprar equips nous significa una inversió que ACPV no pot assumir, ni tampoc creiem que tinga sentit en aquest moment: ara cal que es complesca la llei i, per tant, s'execute la reciprocitat de les emissions de TV3 i À Punt.

3.- L'actual Govern valencià ha mantingut la censura imposada pel PP. El Govern encapçalat pel president Ximo Puig i la vicepresidenta Mónica Oltra no ha revertit un acte il·legal comés per l'anterior executiu valencià, ni ha executat un acord de les Corts valencianes (les quals van aprovar en sessió plenària l'acord de reciprocitat de TV3 i la ràdio i televisió valencianes, essent president Alberto Fabra). A l'inici de la legislatura la raó adduïda era que calia esperar a l'obertura de la nova ràdio i televisió valencianes per a executar la reciprocitat, però ja fa mesos d'aquesta obertura, i continuem esperant a que el Govern valencià revertesca una censura del PP.

4.- És possible tècnicament veure TV3 sense un segon múltiplex. El que es coneix com a "múltiplex estadístic" permet la recepció d'un canal més a través del múltiplex que actualment té concedit el Govern valencià. Per tant, ara mateix no seria possible rebre al País Valencià la totalitat dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Àudiovisuals (CCMA) i IB3, però sí rebre'n un, TV3. ACPV ha demanat en públic i en privat al Govern valencià, i de forma reiterada, que mitjançant el múltiplex estadístic permeta la recepció de TV3, alhora que reclame al Govern espanyol un segon múltiplex per a fer efectiva una reciprocitat plena: això evidenciaria la voluntat real del Govern valencià de posar fi a la censura de TV3, i alhora assenyalaria la responsabilitat del Govern espanyol en fer possible la reciprocitat plena. Però cal que el Govern valencià tinga la voluntat política de permetre la recepció de TV3.

5.- ACPV reclama al Govern valencià l'execució de la reciprocitat de TV3 i À Punt. Perquè, en definitiva, fer efectiva la recepció de TV3 al País Valencià significaria revertir un acte il·legal del Govern del president Camps, complir amb un manament de les Corts valencianes, i permetre la lliure elecció de cada persona respecte al que vol o no vol veure (perquè per a poder elegir, s'ha de tenir l'opció real de fer-ho). No hi ha cap raó per a no fer-ho, com no siga la cessió al xantatge de l'extrema dreta, amb un cost de credibilitat per a qui deia o feia una cosa en l'oposició, i fa la contrària quan governa: només cal recórrer a l'hemeroteca per a veure les fotos de qui estava en la manifestació d'abril de 2011 darrera de les pancartes que demanaven la reobertura de TV3, o les declaracions públiques en el mateix sentit.

8 anys després, només reclamem el compliment de la llei, el respecte a les sentències del Tribunal Suprem i als acords de les Corts valencianes, i la no acceptació a la pràctica d'actes il·legals. I és particularment pertinent recordar la importància de la coherència política en un context en el qual la dada més destacada no és tant el creixement real de la dreta, com la desmobilització de sectors socials que haurien de donar suport actiu a polítiques de canvi. Potser una part important de la responsabilitat d'aquest fet no és dels votants'', finalitza el comunicat d'ACPV.

Categorías de la noticia

Otras noticias en TV

Dada por finalizada la temporada televisiva 2018 / 2019 es hora de hacer balance, y sin duda una de las franjas más competitivas ha sido la de la mañana. Ha habido una clara vencedora, Ana Rosa Quintana que ha subido su audiencia ante el “batacazo” de Susanna Griso en Antena 3. Es hora de que Espejo Público reflexione para volver a ser el magacine competitivo que ha sido durante tantos años.
La gala tendrá lugar en el auditorio de la localidad en la que la organización pretende repetir los éxitos de las anteriores ediciones

Otras noticias en sucesos

La mujer presentaba un evidente estado de abandono y necesidad y había perdido la cobertura del seguro médico por el impago de cuotas
Hasta el lugar del accidente se ha desplazado una unidad del SAMU, si bien solo ha podido confirmar el fallecimiento del conductor
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.