Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ALAQUÀS

Alaquàs anuncia les activitats del centenari de la declaració del Castell com a monument històric artístic nacional

Una cavalcada cívica protagonitzarà l'acte central de commemoració que tindrà lloc el 21 d'abril. El Castell d'Alaquàs acollirà durant l'any nombroses activitats per a tots els públics
REDACCIÓ - 27/02/2018
Castell d Castell d"Alaquàs. EPDA

L'Ajuntament d'Alaquàs va anunciar el passat divendres 23 de febrer les activitats previstes per a celebrar el Centenari de la declaració del Castell com a Monument Històric Artístic Nacional que es commemora el 21 d'abril de 2018. Un acte que coincideix amb l'aniversari de la recuperació del Castell que se celebra cada 28 de febrer.

En l'acte van estar presents l'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos, el Regidor de Cultura, Toni Saura, el director de Quaderns d'Investigació, Enric Juan Redal, el professor universitari, Rafael Roca i la comissió consultiva creada especialmente per al Centenari.

En l'acte es va posar de relleu la importància d'aquesta efemèride i la implicació d'institucions, organitzacions, universitats, associacions i entitats en la participació activa d'aquest Centenari que va a permetre recuperar la memòria sobre els últims cent anys del monument i assentar les bases per a projectar el futur del Castell i d'Alaquàs.

L'Alcaldessa d'Alaquàs, Elvira García Campos, va destacar que "hui arranquem un nou camí, una nova pàgina a escriure de manera col·lectiva. Amb la presentació de les activitats del Centenari del Castell estem construint el nostre futur. Hem de continuar teixint complicitats, heu posat el vostre amor per Alaquàs al servei d'aquesta noble causa i no podem permetre'ns oblidar en el futur".

L'acte central de les celebracions tindrà lloc el 21 d'abril, data de commemoració. L'Ajuntament d'Alaquàs està preparant un acte especial per tal que la ciutadania se senta protagonista i celebre aquesta Centenari com a seu. Una cavalcada cívica que finalitzarà amb un espectacle al Castell serà el més destacat d'aquesta jornada.

Però, abans i després d'aquesta data, el Castell d'Alaquàs s'omplirà d'una àmplia programació, sent escenari central d'una gran quantitat d'actes culturals i socials previstos per institucions públiques, organismes, entitats i associacions que s'han implicat de manera activa i participativa en aquesta efemèride.

Des de març a maig passaran tots els alumnes de primària pel Castell per participar en una activitat d'animació a la lectura amb textos relacionats amb el Castell i visita guiada. L'últim diumenge de cada mes hi hauran també rutes històrics per Alaquàs.

Pel que fa a les activitats previstes destaquen aquest mes de febrer la recepció de la Unió Gremial dels Comerciants de València que tindrà lloc el 28 de febrer. El 3 de març es presentarà el llibre de l'alaquaser Emili Gil "El violin roto", el 7 de març s'inaugurarà l'exposició de la Diutació de València "Dones en Marxa", els dies 23 i 24 de febrer tindrà lloc el curs CEFIRE: Educació, Dona i Empoderament Docent i el 25 el concert de l'Acadèmia de Capella de Ministers.

En abril, a més de la celebració central, el dia 22 s'estrenarà la "Fulla de Malva",una composició encarregada per la Unió Musical d'Alaquàs basada en la primera novel·la de l'investigador local Adrià Hernández. El dia 28 tindrà lloc l'activitat Acadèmia dels Nocturns.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

40 jóvenes realizan trabajos de conservación del medio ambiente y rutas de vigilancia para evitar incendios
Los agentes han identificado al autor de los vertidos sólidos, quien ha reconocido los hechos de los que se le acusaba, y tras ser multado ha llevado a cabo la recogida de los residuos

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.