Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ALAQUÀS

Alaquàs inicia les celebracions en honor a Sant Francesc de Paula

La Festa del Porrat, la part lúdica, tindrà lloc els dies 10, 11 i 12 de maig
REDACCIÓ - 07/05/2019
Peaña de Sant Francesc de Paula Peaña de Sant Francesc de Paula

Els carrers d'Alaquàs es tornen a omplir de festa amb la celebració dels actes en honor al patró del municipi, Sant Francesc de Paula. Enguany amb la commemoració del 500 aniversari de la canonització del patró es posava en marxa el passat dimecres 1 de maig, una ampla agenda d'activitats per dur a terme aquesta festivitat.

El diumenge 5 de maig tenia lloc el tradicional trasllat de la imatge del patró del municipi, des de la capella del Passatge A. Aguilar fins a la parròquia de la Mare de Déu de l'Olivar, en un acte organitzat, com és tradicional, per l'Orde Mínima Seglar. El recorregut va estar acompanyat per la banda de la Unió Musical d'Alaquàs, previ a la celebració de la missa en honor al patró d'Alaquàs que comptà amb la col·laboració de l'Orfeó Polifònic d'Alaquàs. A les 12:30 hores la comitiva acompanyada per la colla l'Olivar, va desfilar fins al carrer del Beat Gaspar Bono, on es va celebrar el tradicional homenatge al Beat amb la participació de l'Associació "El Clau". Ja de vesprada es va celebrar la processó.

La part lúdica de la celebració, la tradicional Festa del Porrat, es celebrarà entre els dies 10, 11 i 12 de maig i estarà organitzada per l'Ajuntament d'Alaquàs amb la col•laboració de l'Associació Cultural Penya el Foc 2000 en l'organització de les tradicionals calderes d'arròs amb fesols i naps que es cuinaran el diumenge 12 de maig.

Fira del Porrat: recreació de la cultura valenciana

La Festa del Porrat amb fira d'atraccions i mercat valencià tradicional es celebrarà des del 10 al 12 de maig. Al llarg de tot el cap de setmana hi haurà activitats per a tots els públics. L'obertura tindrà lloc el divendres 10 de maig a les 17:00 hores en les instal•lacions del Parc del Roser i carrers adjacents. A les 20:00 hores el Grup de Dansa Alham amenitzarà la jornada i donarà pas, a les 21 hores, al cercavila amb dolçaina i tabalet. A les 22 hores un castell de focs d'artifici tancarà la vetlada.

Dissabte 11 de maig a les 11 hores la Fira tornarà a obrir les seues portes per oferir noves activitats com la globotà, cucanyes i pintacares, serà a partir de les 13:00 hores. Les activitats musicals infantils començaran a les 16 hores, per donar pas a les 19:30 hores el cercavila a càrrec del Grup de Dansa Alham.

El diumenge 12 d'abril es celebrarà el tradicional Dia de les Calderes. Pel matí, a les 12:00 hores, hi haurà un cercavila musical a càrrec del Grup l'Olivar i a les 14 hores tindrà lloc la benedicció i repartiment de les Calderes de Sant Francesc al parc del Roser. Les actuacions continuaran de vesprada, a les 19:30 hores amb el cercavila protagonitzat pel Grup Alham. El trasllat de la imatge del sant tindrà lloc a les 20:30 hores.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Además de talleres, actividades educativas y de ocio y salidas a la playa, Estiu Lúdic proporciona a las y los participantes el almuerzo y la comida durante los meses de julio y agost
L'objectiu d'aquesta campanya és conscienciar a la població jove sobre la necessitat de moderar el consum d'alcohol per a disfrutar al màxim de les festes, previndre i evitar agressions sexuals i aconseguir que les celebracions siguen segures per a totes les persones

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.