Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ENTREVISTA

Albert Sarrió: "Demòcrates és molt necessari i útil per al progrés dels valencians"

Albert Sarrió es candidat de Demòcrates Valencians a l'Alcaldia de València
PERE TERCERO - 23/05/2019
Albert Sarrió, candidat a l Albert Sarrió, candidat a l"Alcaldia de València
Albert Sarrió té 34 anys, està casat amb dos fills i és empresari odontòleg de professió.
Per què es presenta a les eleccions Demòcrates Valencians (DV)?
Perquè pensem que cal una opció política estrictament valenciana que defense el interessos de la societat valenciana amb les mans lliures. Amb estima per la nostra cultura i amb ambició per projectar València al món. Un partit que estiga enfocat en facilitar la economia i la creació de riquesa al nostre entorn i amb una visió moderna de la societat en quant a mobilitat, sostenibilitat, cultura, llibertats... Una força valenciana veritablement reivindicativa i insubornable. Perque els partits sucursalistes suposen un llast enorme per al progrés dels valencians ja que sempre depenen dels interesos del partit d'àmbit estatal i acaben per supeditar i sacrificar sumissament els nostres interessos una vegada rere d'altra. Un exemple clar va ser el ja desterrat disseny del Corredor Central ferroviari que aillava el port de València. Però exemples hi han molts; la marginació presupostària crònica del Palau de les Arts, o del transport metropolità, o del Museu de Belles Arts, o el soterrament de les vies... Les coses no poden seguir així o continuarem a la cua en tot i empobrint-nos cada dia més.
Què representa esta nova formació política?
Representa una opció política netament valenciana, transversal i moderada, de progrés, demòcrata i liberal, que es centra en la defensa dels interessos dels valencians i que vol crear les millors condicions per a que la economia funcione, que es la base del nostre benestar. La nostra força política representa una aposta ferma i inequívoca per l'autogovern i preten fer avançar l'Estat cap a eixa Espanya federal, circular i policèntrica on els valencians tinguem el pes que ens correpon i puguem projetar-nos econòmica, social i culturalment amb més llibertat i autonomia.
Quins són els principals punts del programa de DV?
Els punts més importants serien: generar les condicions des de l'Administració per afavorir l'economia, baixant impostos i reduint burocràcia; atraure inversions, facilitar l'empreneduria i ajudar als autònoms i empresaris; potenciar un turisme de qualitat i d'alt nivell adquisitiu; dissenyar una València més verda i peatonal, sostenible energèticament, tecnològicament avançada i eficient en mobilitat; tindre ambició de projectar la ciutat al món. València pot ser una capital mediterrània de primer ordre; potenciar la nostra cultura i patrimoni com valor fonamental de la nostra identitat col.lectiva; vetlar per a que els drets i llibertats de tots els valencians estiguen plenament garantits. València ha de ser una ciutat cívica i respectuosa, oberta, acollidora i inclusiva.
Quines previsions tenen, tenint en compte que és la primera vegada que es presenten a les municipals de València?
Són les primeres eleccions que ens presentem. Volem que es comence a conèixer la nostra marca i poder arribar a ser un actor polític amb capacitat d'influència en la política valenciana. Sabem que no és fàcil traure el cap però aspirem a ocupar un espai de centre valencianista que ara per ara ningú ocupa i que estem convençuts que és molt útil i necessari per als valencians i el seu progrés com a societat.
Creu que la polarització entre els blocs de dretes i esquerres i la llei i el sistema d'Hondt perjudica les opcions de les formacions més menudes, com Demòcrates Valencians?
El sistema electoral és injust. Afavoreix clarament als partits majoritaris i perjudica la proporcionalitat, pluralitat i representativitat de les diferents opcions polítiques, especialment de les més menudes. Per lo tant, és contrari als valors democràtics. Per això, el sistema democràtic s'ha d'obrir a la societat. No pot ser una barrera pràcticament inaccesible ni un vestit a la mida d'alguns grups polítics. Per un altra banda, obviament l'entorn polític polaritzat dificulta la visibilitat d'opcions polítiques de centre i moderades. Quan la política està polaritzada la societat perd, per això nosaltres reivindiquem el Trellat, en el nostre lema de campanya, copiat per cert pel PP.

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

Están enmarcadas dentro del proyecto 'Hospital amable' para hacer más cómoda, física y emocionalmente, la experiencia de pacientes y acompañantes
Las diferentes propuestas que acogen la Sala Principal y el Teatre Martín i Soler incluyen desde el flamenco hasta el baile contemporáneo

Otras noticias en sucesos

Los agentes detectaron la plantación “indoor” al acudir al edificio una patrulla por una disputa vecinal e intervinieron 112 plantas de marihuana en fase de crecimiento con un peso total de 20 kilogramos
El presunto autor se entregó en dependencias policiales poco después de lo sucedido en Gandía
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.