Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ALGAR DE PALÀNCIA

Algar de Palància acull la XV Trobada de cronistes i investigadors del Camp de Morvedre i Almenara

Amb motiu del 800 aniversari de l'orde de la Mercé, el passat 1 de desembre
Lluís Maria Mesa, Cronista Oficial d'Estivella (Camp de Morvedre) - 03/12/2018
Fotografia: Pere Hormigos. Fotografia: Pere Hormigos.

Els mercedaris van ser senyors de la població i van governar la Baronia durant segles. En la reunió es va aprovar el manifest d'Algar de Palància. En el document el Grup va reivindicar la importància de la processó dels turquets i la necessitat d'una major vertebració d'Algar de Palància amb la comarca. A més, com a convidat d'excepció, va estar el director del Periódico de Aquí Pere Valenciano. Es van exposar els projectes  editorials i els cronistes van exposar els treballs que estan realitzant. La Trobada va acabar amb una visita cultural a la població i amb aquest document de conclusions:

"Els pobles es mantenen vius quan descobrixen que tenen una història i assimilen que posseïxen una consciència pròpia. En eixe fet resulten importants les dates i els aniversaris. Si la cronologia d'algun esdeveniment es recupera, doncs, és perquè els habitants d'un poble creuen en ells mateixos. Miren el que foren i així amb més força continuen caminant.

La nostra comarca està marcada per esdeveniments que han format part de cada poble i que són festejats. Eixa realitat li dona vitalitat. En el cas d'Algar de Palància són recordats diversos fets i rememoren any darrere any diverses tradicions destacades, Des de la resta del Camp de Morvedre, tant des de les Valls com des de les Baronies, es contemplen de manera especial perquè Algar de Palància és una de les nostres entrades naturals. No oblidem que des dels seus carrers s'intuïx que ja hem entrat a la comarca.

Esta raó fa que els 800 anys de l'entrada dels mercedaris es veja de manera destacada per a la comarca i per al Grup de Cronistes i Investigadors/es del Camp de Morvedre i Almenara. Més enllà del valor religiós, suposà una forma de governar i de fer créixer al municipi al llarg de les centúries. Així que hui este grup, amb motiu de l'aniversari i de la reunió celebrada a la població, manifesta que:


L'entrada dels mercedaris a Algar de Palància ha marcat la història d'Algar de Palància i nosaltres reivindiquem eixa data per a col·laborar en la major recuperació de la història d'eixe poble perquè així fent-ho també recuperem una part del passat del Camp de Morvedre.


El patrimoni d'Algar de Palància és molt destacat, tant l'arxiu com els seus elements monumentals o tradicionals. Este grup reivindica que es posen en valor i que especialment siga reconeguda en els organismes, i per la legislació patrimonial, la tradició dels "turquets" com a element que representa l'especial idiosincràsia del municipi i de la comarca.

Algar de Palància és un destacat referent comarcal que no es pot oblidar des de la resta de municipis de la comarca i des de les institucions. Les comunicacions, les relacions comercials i econòmiques o els interessos socials són alguns dels aspectes que s'han de potenciar perquè el poble no perda el seu referent natural Sagunt i forme part del que passa dia a dia en la comarca. Demanem, per tant, que siguen superades totes les situacions adverses que fan que el municipi s'allunye de la comarca.


Confiem que les nostres declaracions siguen escoltades per les autoritats i per la comarca. Amb eixa intenció fem públic este manifest i volem fer-ne particíps a tota la societat del Camp de Morvedre".

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

La Sala de Juntas de la Escuela de Música Unión Musical Porteña acoge a los miembros de la Junta directiva para dar comienzo al curso 2019/2020
Pablo Motos, Jordi Évole y el actor recientemente fallecido Eduardo Gómez (La que se avecina), tendrán especial protagonismo

Otras noticias en sucesos

Los agentes detectaron la plantación “indoor” al acudir al edificio una patrulla por una disputa vecinal e intervinieron 112 plantas de marihuana en fase de crecimiento con un peso total de 20 kilogramos
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.