Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
SERGI RUIZ ALONSO

Ara l'herència és nostra

Alcalde de Foios
- 26/07/2019
Sergi Ruiz. EPDA Sergi Ruiz. EPDA

El 15 de juny vaig acceptar l'encàrrec de continuar amb el projecte encetat fa quatre anys. Una àmplia majoria (el nou govern té el suport del 66% de la ciutadania), ha trobat en Foios un exemple de bon govern i ha apostat pel treball que encetàrem en el 2015, el període amb més estabilitat política que es recorda, i que està construït sobre la base de l'equilibri i el respecte entre forces.

Fa 4 anys, ens trobàrem amb una herència enverinada, un ajuntament endeutat i bloquejat econòmicament, inestable políticament, ineficaç i incapaç d'assumir els molts reptes que tenia davant.

Hui l'escenari és un altre. S'ha treballat molt per arribar a esta situació i afrontem estos quatres anys pròxims amb optimisme. Ara l'herència és nostra. L'eliminació del deute permet pressuposts més ambiciosos que faran possible les inversions de llarg recorregut: la ronda pel nord-oest, la peatonalització de carrers, l'eliminació de barreres i la recuperació del poble per als veïns i veïnes.

La col·laboració entre administracions i entre pobles veïns, ens ha portat un marc d'estabilitat amb inversions clau: 1 milió d'euros per a la rotonda i millora dels accessos de la Ctra. de Barcelona i l'entrada per l'institut, 7 milions per als centres educatius de Foios (un nou col·legi al Mare de Déu del Patrocini, un gimnàs i diferents reformes al Rei en Jaume i en l'institut) mitjançant el programa EDIFICANT.

L'adquisició de la casa del costat, permetrà ampliar l'Ajuntament actual i oferir uns millors serveis a la ciutadania, sense abandonar el lloc en la Plaça del Poble que històricament li correspon.

L'acció de govern buscarà la REPATRIMONIALITZACIÓ del poble, és a dir, la recuperació del nostre patrimoni històric i sentimental, capaç d'albergar futures dotacions públiques i serveis, amb la possible adquisició del Xalet de la Jutera o de la Casa dels Artillers, com a futurs espais de dotacions per als veïns i veïnes, a l'estil del que tenen altres pobles que han sabut recuperar i integrar eixos espais.

Els mandats a quatre anys permeten mantindre actualitzat el referend popular, però posen dificultats a la planificació a llarg termini. Hem de buscar accions i instruments que vagen més enllà de la legislatura, com ara l'impuls del nou Pla General d'Ordenació Urbanística. Estem obligats, políticament i moral a pensar en el Foios dels pròxims 30 anys, amb criteri i ambició.

El govern que encapçale és clar en la seua acció de govern. No busquem fer coses grans, ni coses imponents, sinó grans coses, útils a la ciutadania, que milloren el dia a dia de les persones.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Opinión

Cronista Oficial de Casinos. Académico de la R.A.C.V.

Otras noticias en sucesos

La víctima les había robado dinero y heroína que guardaban en la casa
La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
Quizá te interese...

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.