Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
La Pobla de Vallbona

Avancen les obres per a formigonar zones residencials poblanes sense urbanitzar, per a evitar vessaments i millorar la seguretat

Juan Aguilar: "Estem demostrant la voluntat política d'escometre millores, destinant una quantitat d'inversions a solucionar problemes que mai abans van ser abordats"
REDACCIÓN - 26/02/2018
Formigonat de zones residencials Formigonat de zones residencials

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona segueix escometent actuacions per a millorar la seguretat viària i l'accessibilitat dels veïns i veïnes que viuen en zones residencials en les quals no es van escometre els treballs d'urbanització. Ha visitat les obres l'edil de Serveis, Juan Aguilar, qui ha explicat l'objectiu que se cerca amb aquestes inversions.

"En primer lloc vull demanar paciència i comprensió als veïns afectats per aquestes obres. Les escometem no com una solució definitiva, sinó com una actuació encaminada a millorar la seua qualitat de vida. Amb aquest formigó aconseguim que carrers que estan sense urbanitzar compten amb un paviment que evite la formació de tolls i fang. A partir d'ara, s'evitarà que en els vessaments s'acumulen en la part més baixa dels carrers, i es guanyarà en qualitat per als veïns", explica Aguilar.

"Entenem que alguns habitants demanen que aquestes actuacions es perllonguen per tots els carrers. Però açò no és possible. Estem demostrant la voluntat política d'escometre millores, destinant una quantitat d'inversions a solucionar problemes que mai abans van ser abordats, però en tot moment s'ha seguit un criteri tècnic: s'actua on hi ha més perill que existisquen problemes, davant un eventual període de pluges", afig aquest edil.

"La ciutadania ha d'entendre que la solució definitiva pansa per la urbanització d'aquestes zones residencials. Açò és alguna cosa que correspon als propietaris. Una vegada finalitzen aqueixos treballs, l'Ajuntament s'encarrega del manteniment. Però no podem urbanitzar nosaltres uns espais com aquests, la llei no ens ho permet. I un Ajuntament responsable compleix i fa complir la llei", comenta aquest regidor.

"Sí que podem millorar les 'desembocadures' dels carrers, tant per a generar una millora per als veïns com per a evitar posteriors despeses a les arques públiques: hem de pensar que cada vegada que s'acumulen les aigües, l'Ajuntament envia camions de balast per a tornar a compactar el sòl. Amb aquesta actuació, es hormigona una part del carrer, on l'aigua de pluja erosiona el sòl i fa rodar terra i pedra, que s'acumula en la part més baixa del carrer. Amb aquesta actuació, se solucionen aqueix tipus de problemes", conclou aquest edil.

Les actuacions d'aquest tipus s'estan escometent en diferents zones residencials: "Ja es poden veure els resultats en la urbanització 'el Pouet', ja hem començat a treballar en 'Lloma Llarga' (un i dos), i es preveu actuar en les urbanitzacions 'Racons' o 'Maquiva'. Puc garantir que aquest treball acaba d'iniciar-se, i que ningú quedarà fora. Només podem treballar amb els recursos econòmics que tenim a la nostra disposició, però sí que existeix voluntat política per escometre unes obres que veritablement fan falta i que durant molt temps no van ser escomeses. S'anirà a poc a poc, però de forma constant, que ningú tinga dubtes en aqueix sentit".

Otras noticias en C. Túria

La portavoz popular advierte de que “las liberaciones responden a la compra de voluntades políticas entre partidos para sustentar un pacto abocado al fracaso”
La decisión fue tomada tras una reunión de la ejecutiva local celebrada el pasado martes

Otras noticias en sucesos

El sospechoso, de 39 años y nacionalidad española, fue arrestado anoche en la partida de El Moralet por un presunto delito de atentado contra la autoridad, lesiones y daños, según han informado la Concejalía de Seguridad Ciudadana
Hasta el lugar del accidente se ha desplazado una unidad del SAMU, si bien solo ha podido confirmar el fallecimiento del conductor

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.