Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
CATARROJA

Catarroja entrega els premis Josep Chulvi

Els guardonats seràn el forn Molinos i l'associació la Bacora i a Albert Hernàndez, Benet Delcan i Ramon Guillem
REDACCIÓ - 03/04/2019
Cartell del Premis Josep Chulvi Cartell del Premis Josep Chulvi

La huitena edició dels premis Josep Chulvi Puchalt al foment del valencià, convocats pel col·lectiu local de Compromís i l'associació cultural Joan Baptista Basset, ja tenen premiats. Enguany han estat quatre les categories d'aquests premis, ja que a les tradicionals de trajectòria professional i d'empreses se'n sumen dues de noves, que guardonen la tasca d'associacions i col·lectius locals, així com un guardó extraordinari. En concret, els guardons recauen en el forn Molinos, l'associació la Bacora, l'escriptor Albert Hernàndez, el president de Caixa Popular i director de Qualitat de Florida Universitària Benet Delcan i, en la seua categoria especial, el poeta Ramon Guillem.

El lliurament dels premis tindrà lloc el proper dissabte 6 d'abril a la Societat Musical l'Artesana de Catarroja, i a hores d'ara han confirmat la seua participació el president de les Corts Valencianes, Enric Morera; la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó i el portaveu de Compromís en la Diputació, Xavi Rius.

En la categoria dedicada a Empreses, Comerç i Indústria enguany el jurat ha reconegut la trajectòria del Forn Molinos, un establiment amb un segle d'història que aposta per la qualtat i els mètodes tradicionals d'elaboració, i que empra com a llengua de comunicació amb la seua clientela el valencià.

El jurat dels Premis Chulvi atorguen en 2019 dos guardons en la categoria de trajectòria professional al guardonat escriptor catarrogí Albert Hernàndez i al president de Caixa Popular i director de Qualitat i Desenvolupament de Florida Universitària Benet Delcan, un referent en la història del cooperativisme del País Valencià i corresponsable del desenvolupament i creixement de Florida com a institució educativa que abasta tots els cicles de l'educació.

La tasca del col·lectiu feminista La Bacora també és reconeguda en la VIII edició dels Premis Chulvi en la categoria d'Associacions i Col·lectius. Durant la seua encara curta trajectòria ha somogut consciències i ha dinamitzat de manera més que notable la lluita feminista al nostre poble. I ho ha fet en tots els casos apostant pel valencià com a llengua de totes les seues comunicacions públiques.

Les persones integrants del jurat ha decidit concedir un guardó extraordinari a Ramon Guillem, bibliotecari de Catarroja des de fa més de 30 anys, poeta i dinamitzador cultural amb iniciatives com la trobada d'Escriptors de l'Horta Sud.

El jurat de la VIII edició dels premis Josep Chulvi ha estat formada per Elisa Gimeno, Roger Doménech, Juan Fernando Chulvi, Imma Gimeno, Mariló Gradolí, Voro Peris i Núria Blanch, i ha estat presidit per Vicent Moreno.

Sobre els Premis Josep Chulvi

Els Premis Josep Chulvi Puchalt tenen com a objectiu reconèixer l'esforç de persones, institucions i empreses pel foment, promoció i normalització del valencià. Porten el nom de Josep Chulvi, històric militant del valencianisme a Catarroja i fundador dels col·lectius locals de la Unitat del Poble Valencià i del Bloc, que va morir en l'accident del Proof Spirit, esdevingut en 1997 al port de València.

En la primera edició, l'any 2005, va ser guardonada l'Escola Jaume I amb el projecte d'Acord per a nouvinguts i el cantant Miquel Gil. En 2007 es va reconèixer les persones participants en el Voluntariat Lingüístic Dariana Groza, Victoria Gascón i Diana Pezantes, així com l'Editorial Afers. El mestre i músic David Reig, els cantants Pepa Garzón i Manolo Chilet i l Perifèric Edicions van ser els guardonats en 2009, mentre que en 2011 ho van ser la mestra Assumpció Chisvert, el rector Guillem Valls i el grup musical Tres Fan Ball.

En la cinquena edició, celebrada el 2013, les persones i entitats guardonades van ser el voluntariat per valencià de l'EPA de Catarroja, l'Escoleta de Maru i la comissió "Un tall d'Empastradors" del Fòrum Catarroja. En 2015 es va premiar l'Escola de Música de la Societat Musical l'Artesana i el mestre Joan Artola, i en l'edició de 2017 es va distingir el dibuixant Rafa Reinoso, el president d'Escola Valenciana Vicent Moreno i les oficines de Caixa Popular de Catarroja.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Zapata: “que nos confirme lo antes posible que el ambulatorio del Barrio seguirá prestando el servicio de pediatría como hasta ahora”
El cap de setmana del 18, 19 i 20 d'octubre els carrers i places es converteixen en el millor aparador de la localitat

Otras noticias en sucesos

Los agentes detectaron la plantación “indoor” al acudir al edificio una patrulla por una disputa vecinal e intervinieron 112 plantas de marihuana en fase de crecimiento con un peso total de 20 kilogramos
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.