Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
CULTURA

Comencem els concerts del cicle de música sacra Sagunt in Excelsis

El concert Vita Christi d'Isabel de Villena interpretat per Piacere dei Traversi i la soprano Carmen Botella començarà a les 20 hores en l'ermita de la Sang
REDACCIÓ - 01/04/2019
Piacere dei Traversi. EPDA Piacere dei Traversi. EPDA

El dimecres 3 d'abril a les 20 h comença la XV Edició del cicle de música sacra Sagunt in Excelsis de la programació de la delegació de Cultura amb el concert Vita Christi d'Isabel de Villena interpretat per Piacere dei Traversi. Este concert gratuït, que dura 60 minuts, tindrà lloc en l'Ermita de la Sang.

El programa consta del recitat d'escenes triades de la Vita Christi, narració sobre la vida de Jesucrist a partir de personatges femenins que compartien la seua vida. Esta obra va ser escrita per la monja medieval Isabel de Villena, considerada la primera escriptora en valencià. Este recital segueix l'estructura narrativa del llibre alternant amb peces musicals de l'època que fan referència a la temàtica de cada escena. Tota la música ha sigut seleccionada per la seua vinculació amb la Corona d'Aragó de l'època de sor Isabel i prové de cançoners, obres medievals amb les quals la poesia trovadoresca s'ha transmés fins hui, com el cançoner de Gandia, el cançoner de Montecassino o el Misteri d'Elx, segons s'explica en el programa.

Piacere dei Traversi, està format per Silvia Rodríguez, Laura Palomar i Marisa Esparza, que es defineixen com un consort de flautes travesseres renaixentistes. Carmen Botella és la soprano que posa veu als passatges seleccionats del text, que són combinats amb peces musicals de l'època, interpretades per les tres flautes. A més, en l'elaboració d'este programa Piacere dei Traversi ha utilitzat una pràctica habitual en l'època, el contrafactum, que consisteix a introduir un text literari en una composició musical ja existent. Seguint este procediment, han adaptat fragments de la Vita Christi a la melodia de les peces Dindirindin, Non es virili semini i Reina muy esclarecida. Cada peça musical triada intensifica el contingut emocional de cada moment de l'obra: el goig, el dolor, la tendresa, el turment o la devoció. En definitiva, la combinació que fa este programa del recitat dels diferents fragments amb la música intenta impregnar a l'oïdor de l'essència cultural del Segle d'Or valencià.

Sagunt in Excelsis tracta de plasmar, en diferents espais religiosos de la ciutat de Sagunt, un conjunt de manifestacions musicals d'alt nivell, amb la participació de notables intèrprets. Es vol oferir un complement cultural que, partint de l'espiritualitat religiosa, base de la celebració, oferisca un ampli ventall de programes i intèrprets musicals de reconegut prestigi. Tot això inscrit en el context que suposa la celebració de la Setmana Santa Saguntina, Festa d'Interés Turístic Nacional.

El cicle Sagunt in Excelsis, s'inscriu en l'àmbit de la projecció de la ciutat de Sagunt, a través del seu patrimoni; entés en el sentit ampli del terme que integra el patrimoni arquitectònic, el documental, el paisatgístic i el conjunt de festes i tradicions pròpies d'un espai de convivència.

El programa del cicle de música sacra seguirà amb el concert de l'Orquestra Lira Saguntina, la Coral Vicente Martín i Soler, i la Coral Lira Saguntina, La Roxelane el 7 d'abril a les 19 h a l'Auditori de Sagunt, el concert a càrrec de The Royal Baroque amb Música alemanya per a temps de Passió el 10 d'abril a les 20 h en la Capella Verge del Carmen (Asil), el concert de l'Escolania del Misteri d'Elx amb Obres del Misteri d'Elx i altres el 14 d'abril a les 10 h a l'Església del Bon Succés, i el concert de Harmonia del Parnàs amb Salve Regina el 16 d'abril a les 20 h a l'Església del Salvador.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

La inauguració del recinte firal ha sigut el punt de partida de la setmana gran de les festes
El operativo ha sido coordinado por miembros del servicio de salvamento y Policía Local de Playas

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
El sospechoso, de 39 años y nacionalidad española, fue arrestado anoche en la partida de El Moralet por un presunto delito de atentado contra la autoridad, lesiones y daños, según han informado la Concejalía de Seguridad Ciudadana
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.