Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
XIRIVELLA

Compromís per Xirivella premia la implicació de la Falla Dr. Gómez Ferrer en el barri de Samarra

També es valora la qualitat i expressivitat del monument infantil i el grup de ball tradicional
REDACCIÓ - 18/03/2019
Entrega del premi Socarrat Entrega del premi Socarrat

Per sisé any Compromís per Xirivella ha fet entrega del premi Socarrat a les falles de Xirivella, un palet dissenyat pel taller Fet d'Encàrrec. Enguany el premi ha recaigut en la Falla Dr. Gómez Ferrer, En esta ocasió el jurat, més que els monuments en si, ha volgut posar en valor els 51 anys de compromís amb el barri de la comissió. «Durant 51 anys la falla Dr. Gómez Ferrer ha sigut un dels principals motors de la vida associativa i festiva del barri de Samarra, un barri obrer, que ha acollit distintes onades de nouvinguts que en moltes ocasions han pogut conéixer la cultura valenciana i les nostres tradicions gràcies a la Falla Dr. Gómez Ferrer i bona mostra d'això són els quaranta anys de funcionament del grup de danses de la falla», explica Ricard Barberà, portaveu de Compromís per Xirivella i actual alcalde de la localitat.

«Com tots els anys, ho hem tingut complicat per a triar la falla guanyadora», explica Puri Botella, que ocuparà el número dos en la llista de Compromís a les municipals de maig, darrere de Barberà. «Ens ha agradat –continua Botella– la monumentalitat i els detalls del cadafal de València - Teodor Llorente – Elcano; la temàtica ecològica de Sant Antoni, que enguany ha dedicat la falla a denunciar la contaminació marina; la crítica política de la Falla de la plaça de Sant Joan; l'espectacular muntatge amb aigua i llum de la falla infantil de Mont de Pietat, i la decoració floral de la falla infantil de Mestre Serrano. Pel que fa als monuments de Dr. Gómez Ferrer, ens ha cridat l'atenció la falla infantil, amb uns ninots d'estètica original i molt expressiva».

Com ja és habitual, la concessió del premi tingué lloc dissabte i estigué amenitzada pels Xirimiters de Xirivella. La nit anterior, la de la plantà, membres de Compromís per Xirivella i simpatitzants van recórrer els sis monuments fallers i els casals, després de sopar a la seu de la formació, al carrer de Sant Antoni de Xirivella.

Per la seua banda Silvia Villena, secretària d'organització del col·lectiu, agraïx l'acollida que han tingut de les comissions: «Estem molt contentes perquè sempre ens tracten amb molta simpatia; de fet, en realitat els premiats hem segut nosaltres, que hem tingut ocasió de xarrar amb fallers i falleres i agafar propostes de millora per a les festes que podrem incorporar al nostre programa electoral.»

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Las bajas por lesión han mermado las posibilidades de repetir podio
Es celebra la segona jornada per a la formació i capacitació dels i les participants en aquesta iniciativa en pro de la lluita contra la violència de gènere

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.