Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MELIANA

Compromís y PSPV aproven un pressupost de 7,4 milions per a 2019 en Meliana

Els comptes suposen quasi un milió d'euros més respecte als primer d'aquesta legislatura
REDACCIÓ - 21/12/2018
Maria Pilar Asensio. EPDA Maria Pilar Asensio. EPDA
En la sessió extraordinària de ple celebrada dilluns, el govern municipal de Meliana format per Compromís (7) i PSPV-PSOE (2), ha aprovat els últims pressupostos de la legislatura per un total de 7.404.681,54 €, amb el vot en contra del Partit Popular (7). Els comptes, que inclouen l'organisme autònom de l'Institut Muniucipal de Cultura (IMC), suposen quasi un milió d'euros més respecte dels pressupostos del 2015 (6.574.697,85 €), el primer d'aquesta legislatura i aprovat encara pel govern anterior del Partit Popular.
Com ha explicat la primera tinenta d'Alcaldia i regidora d'Hisenda, Maria Pilar Asensio, "una part molt important es correspon amb el capítol I de personal, que suposa 4.037.589,91 € (54,5%), després que s'han incorporat les places que han completat l'equip base de Serveis Socials gràcies al programa de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives". El capítol II de desepesa corrent representa 2.159.060,00 € (29,15%). En aquest cas, s'augmenten les partides per a recollida del fem i neteja viària (475.000 €), per a atendre la nova licitació de la concessió per als pròxims anys amb l'ampliació dels servicis i les prestacions; l'ús i l'adquisició de programes informàtics (80.000 €), per a avançar en l'administració electrònica; els 47.000 € d'activitats d'igualtat i educació; en activitats de Serveis Socials (47.000 €), per a atendre les noves necessitats del Centre Integral de Majors (CIM); i els 57.000 € de promoció comercial o els 82.000 € en festejos populars, com a partides destacades en aquest capítol. Pel que fa a les subvencions, cal destacar els 259.000 € de l'IMC i els 80.000 € de les ajudes socials. Finalment, en inversions són importants els 372.628,59 € per a les vies públiques, concretament l'adequació del c/ Juli Benlloch, i els 50.000 € per al local de Serveis Socials.
Tot plegat, la regidora ha resaltat: "es presenten uns pressupostos equilibrats i ajustats en ingressos i despeses amb una despesa social molt important en educació (840.000 €) i Serveis Socials (655.000 €). I ho hem amb la pressió fiscal més baixa dels últims 12 anys i deixant a zero el deute de l'Ajuntament amb els bancs". Finalment, serà important en els pressupostos del 2019 la incorporació de crèdits, uns 2 milions d'euros, d'inversions importants iniciades en el 2018, com ara la compra dels terrenys dotacionals educatius, la compra de l'immoble per a l'àrea social, la prolongació del c/ València, les obres de millora del polígon industrial de la Closa, la rehabilitació del Palauet de Nolla o l'actuació de millora de l'eficiència energètica de l'edifici de l'Ajuntament. A més dels 3,7 milions d'euros corresponents a la subvenció de la Diputació per a la construcció a Meliana del centre de dia per a persones majors.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

Con este objetivo, el Consistorio lanzará una campaña informando a los ciudadanos del procedimiento para deshacerse de los muebles y trastos viejos
La intervención se suma a las mejoras llevadas a cabo en los últimos meses en el polígono Fuente del Jarro y que incluyen el repintado de la señalética horizontal en las principales calles, el reasfaltado y reposición de aceras

Otras noticias en sucesos

Los bomberos han extinguido al mediodía de hoy un incendio en un autobús de línea regular en la carretera CV-35 (pista de Ademuz). Aún se desconocen las causas del fuego por el que, afortunadamente, no ha habido que lamentar daños personales.
Hasta el lugar del accidente se ha desplazado una unidad del SAMU, si bien solo ha podido confirmar el fallecimiento del conductor
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.