Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
CATARROJA

Diputació reforça les pràctiques dels alumnes de Catarroja en la seua aposta per una escola agrícola de referència

Una trentena d'estudiants del cicle de Paisatgisme i Medi Rural han rebut durant una setmana classes magistrals entorn de la flora canària en diferents espais naturals de Tenerife
REDACCIÓ - 21/03/2018
Alumnes de l Alumnes de l"ECA en una de les visites per Tenerife. EPDA

"Cardones", "tabaibas" o "bejeques" són algunes de les milers de plantes, moltes autòctones, que es poden trobar a Tenerife. Una flora rica i variada que han conegut 36 alumnes, acompanyats de tres professors, que estudien el cicle superior de Paisatgisme i Medi Rural en l'Escola de Capatassos Agrícoles de la Diputació de València.

 

La visita, de caràcter formatiu, ha sigut el punt i final a la part teòrica del curs, que ara continuarà amb les pràctiques. "Creiem que és important que els alumnes, a més del contacte amb la naturalesa, òbriguen els ulls al món professional i aprenguen tècniques o procediments que s'estan emprant en altres llocs", explica Francesc Herrero, cap d'estudis de la ECA de Catarroja.

 

Entre les activitats que han realitzat en l'illa canària destaquen les visites al Parc Nacional del Teide, al Parc Rural de Anaga, on van conèixer d'a prop com és un bosc de laurisilva, un dels ecosistemes naturals més importants de la zona, i als jardins botànics de Icod de los Vinos o Puerto de la Cruz, un dels més importants d'Europa. "En tot moment hem estat acompanyats per tècnics i guies que han donat autèntiques classes magistrals als alumnes", explica el cap d'estudis del centre.

 

També han après què és i com es fa el "salto del pastor", activitat tradicional que realitzaven els cabrers en les illes per a desplaçar-se per les muntanyes, o el "silbo gomero", llenguatge, a través de xiulades, que van crear els guanches per a comunicar-se entre barrancs i precipicis sense haver de desplaçar-se i que està declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

 

Esta visita, que es realitza cada any, des de fa més de deu, compta amb la col·laboració d'institucions públiques i privades, a més de tenir el suport de la Diputació de València a través de l'àrea de Benestar Social i Educació que dirigeix Mercedes Berenguer. Precisament, una de les apostes d'aquest nou equip de govern és reforçar la gestió i oferta de l'Escola de Catarroja, oberta des de fa 60 anys, i que és referent a nivell nacional. Prova d'açò és el recent nomenament com a president de Greenpeace Espanya de José David Sandoval, antic alumne de Paisatgisme i Medi Rural d'este centre formatiu.  

Otras noticias en L´H. Sud

La ciudad dispondrá de 15 puntos de recarga eléctricos distribuidos por diferentes áreas del municipio
Del 24 al 28 de setembre, el Museu Comarcal de l’Horta Sud acollirà diferents activitats entorn a este arbre tant important en el patrimoni agrícola de la ciutat

Otras noticias en sucesos

El buscado -de 35 años, alto y de complexión atlética- escapó del cuartel general de la policía de Turín saltando por una ventana situada a cuatro metros de altura
Por una operación de compraventa de 6 fincas en el año 2010 que sirvieron para pedir un préstamo a Bankia utilizándolas como aval cuando ya habían sido vendidas

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.