Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
NÁQUERA

El CEIP Emilio Lluch commemora el Dia de la Pau amb un museu

L'alumnat organitza un museu dividit en tres seccions diferenciades
REDACCIÓN - 04/02/2019

L'alumnat del CEIP Emilio Lluch ha creat un museu en les instal·lacions del propi centre escolar amb motiu de la commemoració del Dia de la Pau 2019 que es va celebrar el passat 30 de gener. El museu de la Pau, entés des d'una perspectiva molt àmplia, està dividit en tres seccions.

La primera, dedicada a totes aquelles accions humanes que van en contra de la pau: violència de gènere, discriminació, racisme, contaminació i explotació dels recursos, guerres, terrorisme, maltracte animal, etc. En aquesta secció, s'ha inclòs una reflexió sobre la quantitat de fem que es genera diàriament al col·legi, i la roba oblidada que es va acumulant dia a dia.

La segona, dedicada a totes aquelles accions que afavoreixen la pau: solidaritat i generositat humanes, accions que milloren el món, ONGs i altres organismes que lluiten per la pau i per a ajudar els altres. També s'ha inclòs, en aquesta secció, un apartat dedicat en el programa de mediació escolar que es duu a terme, donant especial protagonisme a l'alumnat mediador i a les taules de la pau que hi ha en totes les aules.

Finalment, en el museu apareix una secció amb cançons infantils, gravades pels alumnes del centre, joguets i llibres infantils que transmeten valors i un munt d'elements de reciclatge i de joc elaborats per les famílies i xicotets d'educació infantil amb materials reutilitzats.

La mostra també compta amb guies, que són els propis alumnes mediadors, que organitzen les explicacions i reben a les famílies al llarg de les diferents exposicions. A més, s'ha afegit un joc que consisteix a imaginar el museu ambientat l'any 2120, dins d'un segle, com si els visitants pogueren contemplar, d'ací a cent anys, com es viu en l'actualitat.

Una experiència que demostra que en el centre educatiu s'educa per la pau.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

La decisión fue tomada tras una reunión de la ejecutiva local celebrada el pasado martes

Otras noticias en sucesos

Esta robo se ha solventado con la detención de dos varones de como presuntos autores de un delito de falsificación de documento público y otro de sustracción de vehículo a moto
El fast ferry "Pinar del Río" encalló a última hora de la noche del viernes cuando llegaba al puerto alicantino
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.