Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MEDI AMBIENT

El Centre d'Estudis del Camp de Morvedre qualifica la protecció de la muntanya Romeu "la notícia més rellevant per a Sagunt i la comarca"

"Es tracta d'un fet històric per les implicacions futures que té al preservar per sempre un paisatge per al gaudi de les generacions futures"
REDACCIÓ - 25/03/2019

Després de la recent aprovació per part del Consell de la Generalitat Valenciana del Paratge Natural Municipal de Romeu de Sagunt en la integritat de la muntanya pública, des del Centre d'Estudis del Camp de Morvedre volem fer públiques les nostres valoracions:

"En primer lloc, considerem tremendament positiva la protecció del paratge de Romeu, sens dubte aquesta protecció és la notícia més positiva i rellevant per a Sagunt i la comarca que s'ha produït en els darrers anys. Es tracta d'un fet històric després de molts anys de reivindicació, i sobretot per les implicacions futures que té al preservar per sempre un paisatge, un patrimoni públic i uns recursos naturals per al gaudi de les generacions futures. Tota la societat hauria de sentir-se orgullosa i esperançada per aquest fet històric.

Ja fa més d'una dècada que des del Centre d'Estudis del Camp de Morvedre vam iniciar una campanya per conscienciar sobre la necessitat de preservar el paratge de Romeu-Bonilles de Sagunt, al tractar-se del pulmó verd de Sagunt i pels seus valors patrimonials, valors naturals, funcions protectores, i el seu ús i gaudi públic. Consideràvem que la figura de protecció de Paratge Natural Municipal (PNM) era la més adequada; ja des de l'inici de la reivindicació afirmàvem que es tractava únicament de voluntat política i sentit comú aconseguir aquesta protecció, ja que des del punt de vista legal no hi havia cap problema. En l'actualitat aquesta idea s'ha reforçat molt i s'ha clarificat totalment amb una sentència del Tribunal Suprem i amb la nova LOTUP, ja no hi caben més excuses, ni retards, per a la seua protecció íntegra i definitiva.

Tot i que aquesta protecció del paratge de Romeu s'hauria d'haver produït fa ja molts anys, ens alegrem que finalment aquesta s'haja aconseguit i que ara hi haja la suficient altura de mires i voluntat política per defensar l'interès general amb una visió de futur que agrairan els nostres descendents. D'aquesta manera es corregeixen greus errors comesos en el passat, perquè una societat democràtica i avançada no pot permetre que es privatitze i es destruisca el nostre patrimoni públic natural.

Aquesta aprovació del PNM de Romeu pràcticament ha coincidit amb la celebració del Dia Mundial dels Boscos (21 de març), amb aquesta celebració s'intenta recordar la crucial importància dels boscos per a la humanitat i per al planeta. La conservació dels boscos és bàsica per lluitar contra el canvi climàtic, sens dubte la principal amenaça real per a la humanitat. Els boscos regulen el clima, generen recursos naturals i biodiversitat, ens proporcionen benestar, fixen el CO2, frenen l'erosió i desertització; en definitiva ens donen la vida i depenem d'ells per sobreviure com espècie. Els científics fa molt que ho saben, i ara els joves de tot el món conscients que volen viure en un planeta habitable i saludable ho exigeixen als seus governants amb la iniciativa mundial Fridays for Future. Amb aquesta iniciativa reclamen als polítics decisions i polítiques clares i valentes per frenar el canvi climàtic, i sense cap dubte protegir i conservar els nostres boscos és una de les primeres mesures que tota administració responsable ha de prendre. Per a això s'ha de començar protegint el que ens és més proper, i en aquest cas el nostre pulmó verd, el Paratge de Romeu.

Per acabar considerem que la protecció integra del PNM de Romeu no és una opció, és l'única opció possible per a uns governants que complisquen amb la seua obligació de defensar l'interès general i que siguen responsables amb les necessitats de les generacions futures, i també de les actuals. Sense la protecció i conservació del territori i dels nostres boscos no hi ha futur per a ningú, mentre que un territori saludable, agradable i amb qualitat de vida ofereix més oportunitats per a tot i per a tots".

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

El operativo ha sido coordinado por miembros del servicio de salvamento y la Policía Local de Playas
Esta robo se ha solventado con la detención de dos varones de como presuntos autores de un delito de falsificación de documento público y otro de sustracción de vehículo a moto

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
El fast ferry "Pinar del Río" encalló a última hora de la noche del viernes cuando llegaba al puerto alicantino
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.