Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
POLÍTICA

El Congrés aprova per unanimitat la iniciativa de Compromís en defensa de la taronja valenciana

El passat 14 de setembre el Ple del Parlament Europeu va aprovar ampliar un mes i migel privilegi que permet l'entrada de cítrics procedents de diversos estats d'Àfrica del Sud sense aranzels
REDACCIÓ - 21/10/2016
Campo de naranjas Campo de naranjas

La comissió d'Agricultura en el Congrés ha aprovat este dimecres per unanimitat la iniciativa de Compromís en protecció i defensa de la taronja valenciana i dels interessos del sector cítric espanyol.

La proposta, defensada pel diputat de Compromís Enric Bataller, contempla mesures compensatòries per als agricultors en cas que l'acord que afavoreix la importació de taronges sud-africanes perjudique al sector.

El passat 14 de setembre el Ple del Parlament Europeu va aprovar ampliar un mes i migel privilegi que permet l'entrada de cítrics procedents de diversos estats d'Àfrica del Sud sense aranzels.

Fins ara, el període comprenia des de l'1 de juny fins al 15 d'octubre de cada any. L'extensió d'aquest termini, fins al 30 de novembre, amenaça l'economia d'un sector que genera més de20.000 llocs de treball. Les associacions agràries assenyalen que l'acord posa en perill, només ala Comunitat Valenciana, ingressos per valor de 124 milions d'euros.

La iniciativa també planteja reforçar la vigilància i els controls fitosanitaris sobre la taronja provinent del sud d'Àfrica davant l'amenaça de la plaga del black spot o taca negra, una malaltia que ataca a la producció sud-africana, però que no ha entrat a Europa.

Tot i que l'acord comercial ja ha entrat en vigor i s'aplica provisionalment al conjunt de la Unió Europea, precisa també de l'aprovació de cadascun dels Estats membres. Compromís ha manifestat que reclamarà al Govern la no ratificació de l'acord.

La proposta, en defensa de la taronja, ha comptat amb el vot a favor de tots els grups de la comissió. No obstant això, en la votació del ple del Parlament Europeu del passat 14 de setembre, 9 eurodiputats espanyols (8 del PP i un independent) donaren el vistiplau a l'entrada de cítrics sud-africans.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comunitat

El número asciende a un total de 227.353 personas foráneas registradas y acumula un crecimiento anual del 8,03 %
El piloto valenciano cumple este año su cuarta temporada en el Mundial en la que está luchando por el título de Moto3

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.