Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus
usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su
uso.
Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
El Museu Arqueològic de Llíria analitza una estela discoïdal de l'antic "fossaret"
El pròxim 30 d'octubre, a les 19.15 hores, el director del MALL donarà una conferència sobre la peça trobada al cementeri medieval
0
REDACCIÓN - 23/10/2014
La ‘peça del mes al Mall’, iniciativa promoguda per la regidoria de Patrimoni Històric, estarà dedicada este mes d'octubre a una estela discoïdal de l'antic “fossaret” medieval de Llíria datada entre els segles XIII i XVI d.C.
Com cada mes, l'arqueòleg municipal i director del Museu Arqueològic de Llíria (MALL) Vicent Escrivà impartirà una conferència, el dia 30 d'octubre a les 19.15 hores, al centre per explicar la peça trobada a l'antic cementeri de Llíria, que se situa a la part posterior de la capçalera de l'església de Santa Maria, coneguda com església de la Sang.
Este tipus de cementeris amb esteles discoïdals eren característics de les viles de l'antic Regne de València ocupades pels cristians entre els segles XI i XVI. Amb estes esteles se senyalitzaven i es delimitaven les sepultures. A més, generalment tenien una relació directa amb les creences o les activitats del grup social a què pertanyien els que allí eren enterrats.
Com en altres ocasions, al tractar sobre l’estela discoïdal, i aprofitant la proximitat de la festivitat del dia de Tots Sants, es donaran a conéixer les últimes aportacions que la història i l'arqueologia ens proporcionen per al coneixement dels cementeris parroquials durant l'edat mitjana.