Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PINTURA

El Museu de Belles Arts exposarà artistes que van marcar l'inici de la pintura moderna a Espanya

Amb aquesta exposició el museu amplia el seu espai expositiu i mostra un període artístic que no s'exposa en altres sales en aquests moments
REDACCIÓN - 25/02/2019
Obra de Sorolla Obra de Sorolla

El Museu de Belles Arts exposa els fons propis de pintors del segle XIX i XX en la mostra 'L'inici de la pintura moderna a Espanya: Joaquim Sorolla'. Amb aquesta exposició el Museu de Belles Arts amplia el seu espai expositiu i mostra un període artístic que no s'exposa en altres sales en aquests moments.

'L'inici de la pintura moderna a Espanya: Joaquim Sorolla i el seu temps' projecta una perspectiva inèdita de l'artista valencià perquè és la primera vegada que es presenta una exposició de Joaquim Sorolla envoltat dels pintors que van influir en la seua obra: els seus mestres, els seus amics, els seus deixebles, els sorollistes i els postsorollistes.

La mostra ofereix l'oportunitat de contemplar més d'un centenar d'obres dels pintors que van coincidir amb el període de vida de l'artista valencià: Pinazo, José i Mariano Benlliure, Muñoz Degraín, Antonio Fillol, Cecilio Plà, entre altres.

Amb la producció artística de Joaquim Sorolla s'inicia la pintura moderna a Espanya. En contrast amb altres corrents costumistes més dramàtics, les seues obres projectaven una imatge del país alegre i optimista amb escenes a la platja i de paisatges lluminosos.

'Marina', imatge de l'exposició

L'obra elegida com a referència de l'exposició és 'Marina', un quadre pintat com a regal al seu amic Pedro Gil, tal com apareix en la dedicatòria en l'angle inferior dret del llenç. La pintura forma part de la col·lecció del Museu de Belles Arts de València des de l'any 2007.

Es tracta d'una obra de format xicotet, 51 x 76 centímetres, en la qual s'observen dos mariners que arrosseguen a la vora de la platja una barca de pesca. Segurament va ser realitzada per Sorolla al final del segle XIX i il·lustra de manera contundent l'anàlisi que el pintor valencià fa de la vida quotidiana valenciana, a partir d'una tècnica esbossada, en què el dibuix pràcticament ha desaparegut, per a donar importància a l'expressió de la pinzellada i, sobretot, a la llum i al color.

Aquesta concepció serà el tret més característic de la seua producció pictòrica: captar a través del color la realitat valenciana. Sorolla no va posar la seua mirada en les classes altes, a diferència de la majoria dels seus contemporanis, sinó que va reflectir la vida i les activitats de les classes mitjanes i baixes. Un pintor que representa els costums des d'una perspectiva tècnica molt innovadora, molt moderna.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Cultura

El museo ha editado el cómic "Diario del dibujante de El Dibuixat"
El FIB 2019 despega, pero de forma más progresiva que otros años. Desde la apertura de las zonas de acampada, más de 5.000 personas se han instalado ya en Benicàssim para disfrutar del ambiente prefestivalero, que con motivo del 25 aniversario ha recuperado los conciertos gratuitos en el pueblo en los días previos.

Otras noticias en sucesos

El sospechoso, de 39 años y nacionalidad española, fue arrestado anoche en la partida de El Moralet por un presunto delito de atentado contra la autoridad, lesiones y daños, según han informado la Concejalía de Seguridad Ciudadana
Hasta el lugar del accidente se ha desplazado una unidad del SAMU, si bien solo ha podido confirmar el fallecimiento del conductor
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.