Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus
usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su
uso.
Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
El paleoantropòleg Juan Luis Arsuaga clausura el 30 aniversari d'excavacions en la Cova del Bolomor
La Diputació de València, a través del Patronat de Turisme i de l'Àrea de Cultura, ha participat intensament en el trentè aniversari de l'inici dels treballs en el cèlebre jaciment de Tavernes de la Valldigna
0
REDACCIÓN - 13/05/2019
Cova de Bolomor
El famós paleoantropòleg i director científic del Museu de l'Evolució Humana de Burgos, Juan Luis Arsuaga, ha recorregut avui al costat del director d'excavacions en la Cova del Bolomor, Josep Fernández, les zones de treball i excavacions de la joia arqueològica de Tavernes de la Valldigna que enguany compleix 30 anys d'investigacions.
Per a celebrar el trentè aniversari de l'inici de les excavacions, la Diputació de València, a través de l'Àrea de Cultura i del Patronat de Turisme, ha col·laborat intensament amb l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i amb la Universitat de València. A més de participar en el finançament de les jornades, la Diputació ha editat el llibre “Cova del Bolomor. La tecnologia neandertal”, ha reimprès el llibre de 2013 “Cova del Bolomor. 25 anys a la recerca d'un temps perdut” així com els fullets de les jornades.
Durant tres dies, la Cova del Bolomor s'ha obert al públic per a donar-se a conèixer no solament com a jaciment arqueològic extraordinari sinó com una experiència turística que pot ser gaudida pels visitants per a conèixer com habitaven els primers homínids del territori valencià fa més de 350.000 anys.
Amb Josep Fernández i Juan Luis Arsuaga també han participat en l'aniversari altres noms de l'arqueologia europea i de la divulgació cultural com l'escriptor i presentador d'Arqueomanía, Manuel Pimentel; Laurence Bourgignon, de l'Institut National de Recherches Archeologiques Preventives (França); Felipe Cuartero (Universitat Autònoma de Madrid); Mª Jesús de Pedro (Museu de Prehistòria de València); Emili Aura (Centre Internacional de Gandia) y Evarist Caselles (València Turisme).