Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
NÀQUERA

El pati escolar del CEIP Emilio Lluch de Nàquera més integrador que mai

Qualsevol alumne té a la seua disposició diverses zones de jocs i, a més, es reforça el sistema de mediadors de conflictes
REDACCIÓ - 21/12/2018
Jocs infantils al CEIP Emilio Lluch de Nàquera Jocs infantils al CEIP Emilio Lluch de Nàquera

El Col·legi Públic Emilio Lluch ha fet un pas més en les seues tasques educatives amb l'objectiu clar d'intervenir educativament en els patis del centre. L'escola compta amb una mitjana de 450 alumnes en els patis i de 325 alumnes diaris en el menjador pel que se cerca millorar la convivència en el centre i la qualitat coeducativa.

Un dels punts importants del projecte d'integració versa sobre la zonificació del pati creant espais de jocs per als alumnes que no tenen entre els seus gustos el futbol, per exemple. En aquestes zones hi ha balls, jocs tradicionals, jocs de taula, bibliopatis, banc de la pau, banc de l'amistat, entre uns altres. És a dir, multitud d'espais on tots els alumnes poden sentir-se un de més tinguen el gust que tinguen. Aquesta iniciativa ha sigut molt bé acceptada pels delegats dels diferents cursos del col·legi fins al punt que són els propis delegats els que proposen i trien al costat de l'adreça del centre les zones i jocs que hi ha en el moment de descans diari dels alumnes.

L'altre punt important és el reforç a la inclusió d'un grup de mediadors de conflictes creat fa tres anys i que està integrat pels alumnes de cinquè i sisè que desitgen participar en ell. En total hi ha 55 alumnes que han fet el pas per a formar part d'aquest grup i que han rebut formació per part d'experts en mediació. Es tracta d'una mesura innovadora en els col·legis de primària malgrat que ja s'està usant en molts instituts. La creació d'aquests grups de mediadors fa que l'ambient en el propi centre d'estudi siga més relaxat, fomenta el desenvolupament del respecte i, sobretot, en cercar solucions satisfactòries per a tots els implicats en les disputes, augmenta la companyonia i es disminueixen les expulsions i sancions.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

Consulta aquí las actividades que el Ayuntamiento ha organizado para celebrar las festividades del municipio
El acto será en la noche del viernes 30 de agosto

Otras noticias en sucesos

Durante tres días consecutivos fue al garaje donde su ex pareja guardaba sus vehículos
Una segunda persona ha sido detenida en el marco de la investigación policial abierta en Alicante y que podría guardar relación con empadronamientos a inmigrantes
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.