Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
RINCÓN DE ADEMUZ

El Rincón de Ademuz rep més de 2,5 milions d'euros de la Diputació en la primera part de la legislatura

Entre les actuacions més destacades estan l'engegada del pont d'ús agrícola en Los Arenales de Ademuz i el manteniment i la dinamització del poblat íber de Castielfabib
REDACCIÓ - 24/08/2017
Visita de Jorge Rodrígez al Rincón de Ademuz. Visita de Jorge Rodrígez al Rincón de Ademuz.

En l'equador de la legislatura, la Diputació de València ha invertit un total de 2.520.158,83 euros en la comarca del Rincón de Ademuz a través dels diferents plans i línies d'ajuda de la Corporació provincial, que han permès "retornar l'autonomia als alcaldes perquè invertisquen els diners dels ciutadans en les obres que milloren les seues vides", en paraules del president de la institució, Jorge Rodríguez.

En la mateixa línia s'expressa la vicepresidenta, Mª Josep Amigó, que destaca "la fi dels favoritismes en la concessió d'ajudes als ajuntaments", així com "una xicoteta gran revolució en cadascuna de les àrees de gestió d'aquesta institució". Amigó posa en valor al seu torn la col·laboració entre administracions que ha acabat amb la confrontació del passat, i Rodríguez reforça aquests principis del nou model de gestió rebutjant la política a curt termini i "posant en pràctica la de llums llargues que ens permeta engegar projectes necessaris per a les comarques valencianes".

En els dos últims anys, el Rincón de Ademuz ha rebut 613.165,41 euros del Pla d'Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), concretament 350.000 euros en 2015 i 263.165,41 euros en 2016; 750.012,02 euros del Pla Provincial d'Obres i Serveis (PPOS); 721.733,7 euros del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM); 265.180,07 euros a través del Pla de Camins i Vials (PCV); 15.708 euros del Pla d'Ocupació; i 154.359,62 del Fons de Cooperació Municipal.

Combatre la despoblació i fomentar el turisme rural

Entre les inversions més destacades en El Rincón de Ademuz es troben l'engegada del pont d'ús agrícola en Los Arenales de Ademuz, la substitució de la bomba d'aigua en el pou de Casas Bajas i la col·locació de panells explicatius en el poblat íber de Castielfabib, ajudes que segons van destacar els alcaldes dels municipis de la comarca en una visita del president a la zona "són necessàries per a la subsistència de la regió".

Accions dirigides a combatre la despoblació de la comarca i a revitalitzar aquesta part del territori valencià, que segons va destacar Jorge Rodríguez en la seua visita "pretenen visibilizar el suport a aquests municipis, que no solament es manifesta a través d'inversions directes, com poden ser les reformes en una casa del metge, una piscina o un pou, sinó també amb la nostra presència sobre el terreny per a conèixer la realitat i les necessitats de les veïnes i veïns del Rincón de Ademuz".

Un dels elements clau per a la potenciació de l'activitat en la comarca és el turisme rural. Com apunten els habitants de la zona, "hi ha molt allotjament, però la gent no arriba en la quantitat desitjada". Enfront d'aquesta realitat es treballa per a donar un impuls a aquesta oferta turística, al mateix temps que es tracta de generar activitat i ocupació, desenvolupant línies com la producció i distribució de biomassa aprofitant la riquesa forestal de la zona.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comarcas

Al parecer, los animales se habían metido por unos orificios y los bomberos han tenido que meterse en el agua para sacarlos de allí
Diputades i diputats provincials de Compromís signen el manifest "Justícia, autonomia municipal i visió de País" a Castelló

Otras noticias en sucesos

Realizó 20 movimientos con la tarjeta sustraída por un valor de 154 euros
La víctima permaneció ingresada durante nueve días en un hospital de Valencia
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.