Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PENÍSCOLA

El Servei d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Peníscola atén més de 117.000 usuaris 

Els serveis més demanats, els relacionats amb el registre, el padró i la recaptació
REDACCIÓN - 04/02/2019
Pie de foto Pie de foto

La Regidoria de Modernització de l'Ajuntament de Peníscola ha fet avui balanç del funcionament del Servei d'Atenció Ciutadana (SAC), posat en marxa el novembre de 2010 en el marc d'un paquet d'actuacions l'objectiu del qual era l'administració local al ciutadà.

Durant aquests 98 mesos, els ciutadans i ciutadanes que han requerit la solució d'algun tràmit administratiu han sumat 117.786, una mitjana aproximada de 1200 mensuals, "xifra que il·lustra la important tasca que, des d'aquest espai centralitzat i accessible, du a terme el personal del servei" ha comentat la regidora responsable de l'àrea de Modernització, Ana Salgado, que ha detallat la xifra corresponent a les atencions de l'anualitat passada i que se situa al voltant de les quinze mil vuit-centes persones que han efectuat algun tràmit (15.841), un 1,5% més que l'any anterior, "creixement que continua a l'alça i que confirma la tendència des de l'inici de la sèrie estadística, cada any hi ha més usuaris", ha explicat la regidora.

Quant als horaris, entre les 9 i les 12 hores del matí es concentre el major nombre d'atencions, i les 10.00h a.m. és l'hora de major concurrència durant la pràctica totalitat de dies de la setmana.

El Servei d'Atenció Ciutadana atén les qüestions relatives a registre, padró, rendes, cadastre, recaptació o expedició de certificats digitals i assistència personalitzada, i les persones amb consultes relacionades amb el registre de documents les més recurrents, amb un total de 4.031 el 2018.

L'alcalde, Andrés Martínez, ha volgut reconéixer i felicitar la tasca de l'àrea de Modernització i l'equip del SAC, "un servei consolidat que va ser pioner en la seua posada en marxa, fa ja vuit anys, i model que van copiar altres administracions" ha recordat, amb el compromís de "seguir millorant i ampliant les capacitats de la mateixa administració local per seguir apropant-la al ciutadà, com hem estat fent al llar de l'última dècada".

Ajuntament prop del ciutadà, un projecte transversal i de continuïtat

Amb l'objectiu de facilitar la relació entre l'administració, el Servei d'Atenció Ciutadana s'inclou dins d'un grup d'actuacions que l'Ajuntament està implantant des de fa uns quants anys, inicialment, a través del projecte Ajuntament prop del Ciutadà. En la primera fase, l'Ajuntament de Peníscola va posar en funcionament la Unitat Mòbil de Gestió, prèviament a la posada en marxa del SAC; les pantalles informatives en dependències municipals i la creació de la Carpeta Ciutadana el el web municipal; en una segona fase, l'Ajuntament va abordar la gestió documental i la firma electrònica (Administració sense Papers), fase en la que s'inclou la creació i posada en funcionament del SAC.

Posteriorment, l'Ajuntament va emprendre la tercera fase del projecte, que incloïa la Factura Electrònica i la Seu Electrònica, que conté – entre altres apartats– registre electrònic, perfil del contractant, tauler electrònic o ofertes d'ocupació pública.

Després d'aquest projecte, l'Ajuntament va posar en marxa la renovació del CPD (Centre de Processament de Dades) i la connexió de tots els edificis municipals amb fibra òptica, amb el consegüent estalvi de costos.

En l'actualitat, l'àrea de Modernització, juntament amb la Regidoria de Transparència, han impulsat i posat en marxa el Portal de Transparència en el web municipal que, amb tres anys de funcionament, compta des del primer aniversari de la posada en marxa, amb el 100% d'Indicadors de Transparència Internacional complerts.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comarcas

Un ordenador permite conectarse por videoconferencia, las 24 horas del día, con un intérprete de la Federación de Personas Sordas-Fesord
El Equipo Roca de la Guardia Civil de Sueca junto con la Guardia Civil de Llombay en el marco de la operación "BEEKEEPER" ha procedido a la detención de un varón de 61 años por su implicación en supuestos delitos de hurto en colmenas de abejas

Otras noticias en sucesos

La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.