Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ALBALAT DELS TARONGERS

El tancament de Divalterra deixa en l'aire la base de brigades forestals d'Albalat dels Tarongers

El municipi ha registrat ja tres incendis en tres mesos i es fa patent la necessitat d'aquest centre
M. MARTÍNEZ - 12/07/2018
Els bombers i mitjà aeri en l?últim incendi. EPDA Els bombers i mitjà aeri en l?últim incendi. EPDA

El tancament de Divalterra ha deixat en l'aire la base de brigades forestals que la Diputació de València anava a instal·lar de manera permanent en el municipi d'Albalat dels Tarongers aquest mateix estiu. Va ser en març quan el propi gerent de Divalterra, Xavier Simón, un dels detinguts en l'Operació Alqueries, va informar a l'alcaldessa, Maite Pérez, sobre la creació d'aquest serveix en la localitat.

Però la dissolució de Divalterra ha truncat aquests plans. Tot i que el municipi d'Albalat dels Tarongers haja registrat tres incendis en els últims tres mesos. El primer en Pasqües al costat de l'autovia; un altre en la urbanització Els Tarongers, i l'últim, aquesta setmana en el Pla de Pavia, en la zona de Els Pinar. 'És palés que a dia de hui és més que necessària la brigada permanent per a fer treballs de prevenció", ha destacat l'alcaldessa.

L'últim incendi declarat en el terme municipal d'Albalat dels Tariongers ha arrasat 9.000 metres quadrats de massa forestal i ha afectat a dos habitatges de la zona de El Pinar, on viuen unes 25 famílies aproximadament.

Més d'una desena de dotacions i quatre mitjans aeris van ser necessaris per a poder controlar el foc. Almenys tres mitjans aeris, bombers, agents forestals i autobombes van actuar en la zona per a intentar extingir l'incendi. Les condicions meteorològiques i el vent van complicar encara més les tasques d'extinció del foc, que es va trobar molt proper a algunes cases.

Estudi

La Diputació de València va encarregar un estudi a un organisme extern del prestigi de la Universitat Politècnica de València, per a analitzar la ubicació ideal de les bases en emplaçaments estratègics mitjançant criteris objectius i on l'entorn natural més ho necessite. I segons l'estudi elaborat per la Universitat Politècnica de València per a la reubicació de les bases de les brigades forestals de la Diputació, Albalat dels Tarongers és un dels municipis que podrien acollir una brigada a curt termini, ja que aquesta zona "està molt abandonada", ha afirmat Pérez.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

El concert serà el dimarts 20 d'agost a les 22.30 hores al Teatre Romà
En esta última edición se ha disputado una prueba larga de dos mil metros y una prueba corta, más popular y accesible, de 500 metros

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.