Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
TURISME

El turisme internacional a València durant 2018 arriba al 65% de les pernoctacions

La regidora Sandra Gómez destaca la connexió amb 11 hubs aeris, que connecta la ciutat amb destinacions internacionals
REDACCIÓN - 25/03/2019
Balanç Turisme internacional Balanç Turisme internacional

El turisme internacional durant el mandat ha arribat al 65% del total que rep València, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Així ho ha assenyalat este dilluns la regidora de Turisme, Sandra Gómez, qui ha destacat que «des de l'any 2015 a l'actualitat, ha augmentat la connectivitat de la ciutat, que ha arribat a estar enllaçada a 90 aeroports nacionals i internacionals, i que compta amb 11 hubs que permeten connectar-la a qualsevol aeroport a nivell internacional».

Acompanyada del director de Turisme València, Antoni Bernabé, Gómez ha realitzat estes explicacions al final de la reunió de la Comissió Municipal de Turisme que ha avaluat les accions realitzades durant el passat exercici. La regidora ha assenyalat que l'objectiu és que València siga «una destinació urbana recognoscible mundialment i que oferisca productes i serveis durant tot l'any». Per a això, ha precisat, es va crear un grup de treball específic denominat Fly Valencia, que es dedica a promocionar la connectivitat de la nostra ciutat en fires, workshops i congressos.

El nombre de places de l'aeroport de València ha augmentat des de 2015 un 47,5%, que es distribuix en un increment del 23,7% nacional i un 60% de places internacionals. Les places d'este també han crescut, ja que han passat dels prop de 6 milions de 2015 als 9 milions actuals.

Segons la regidora, «València està més oberta i connectada al món que mai. A més, no solament ens hem connectat amb més aeroports, sinó que ho hem fet amb els principals hubs europeus, la qual cosa permet tindre connexions intercontinentals» (estes se situen en els aeroports d'Heathrow (Regne Unit), Munic i Frankfurt (Alemanya), París (França), Zuric (Suïssa), Istanbul (Turquia), Roma (Itàlia), Lisboa (Portugal), Amsterdam (Països Baixos), Moscou (Rússia) i Barcelona.

«Fa 4 anys, València tenia 760.000 places amb hubs internacionals, i 2018 ha tancat amb 1.300.000, la qual cosa suposa un creixement del 70%», ha destacat Sandra Gómez, que ha afegit que «estos aeroports connecten amb tothom i permeten que el turisme intercontinental acudisca a València, ja que es troba a una escala de la ciutat».

La regidora ha afegit que València «s'ha connectat a ciutats amb les quals abans no teníem cap mena de connexió», i ha posat l'accent en els enllaços amb els principals aeroports d'Itàlia, així com Bucarest (Romania), Sofia (Bulgària), o Budapest (Hongria)… i així fins a 90 aeroports nacionals i internacionals. A més, ha destacat la connexió amb l'aeroport d'Heathrow (Londres) a través de Bristish Airways.

En 2015, les pernoctacions internacionals se situaven en el 58%, mentre que les nacionals estaven en el 42%. En 2018, se situen en el 65% i el 35%, respectivament. Quant a les pernoctacions de persones d'altres països: han crescut un 32% en persones provinents d'Itàlia; 34% d'Alemanya; 68% de Regne Unit; i 69% dels Països Baixos.

«Hem aconseguit mantindre en el període de tardor-hivern les connexions que obrim l'estiu passat, una cosa important, ja que hi ha destinacions que les obrin durant primavera-estiu però les tanquen la resta de l'any», ha explicat la regidora. «Hem aconseguit que moltes connexions es queden a València i es facen estables, una de les proves que hem aconseguit desestacionalizar la destinació».

En este sentit, Gómez ha apuntat que València «s'ha llevat l'etiqueta de sol i platja, ja que el major creixement de viatgers entre 2015 i 2018 s'ha experimentat en el que es coneix com les valls de gener, febrer, novembre i desembre». «Això ens ha permés convertir-nos en una destinació més sostenible, ja que els viatgers s'integren millor a la ciutat i no incorrem en massificacions estivals», ha explicat.

Gómez ha conclòs afirmant que d'esta manera «es contribuix a la sostenibilitat del sector, ja que els seus pics no radiquen al juliol i agost, sinó que el turisme resulta rendible durant tots els dies de l'any. Per tant, afavorix a la qualitat i la millora de l'estabilitat de l'ocupació».

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

Los británicos Tears For Fears en exclusiva en España después de 20 años y los también británicos Keane en una de las dos únicas actuaciones en nuestro país ofrecidas el año de su regreso, son los grandes reclamos
El espacio para perros tiene 648 metros cuadrados y ha tenido un coste de 45.557,81 euros

Otras noticias en sucesos

El cuerpo había sido avistado por una embarcación recreativa a dos millas náuticas de la Urbanización Oliva Nova , en la provincia de València
Hasta el lugar del accidente se ha desplazado una unidad del SAMU, si bien solo ha podido confirmar el fallecimiento del conductor
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.