Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
POLÍTICA

Els regidors de l'Ajuntament de València per al mandat 2019-2023 van rebre ahir les carpetes de bon govern

La Regidoria de Transparència ha impulsat esta iniciativa amb l'objectiu de promoure un govern obert
REDACCIÓ - 14/06/2019
Actes de lliurament de la Carpeta d Actes de lliurament de la Carpeta d"Alts Càrregs.

Bona part dels nous regidors triats per la ciutadania, entre ells l'actual alcalde, Joan Ribó, van rebre ahir les seues carpetes de mans del personal funcionari del Servici de Transparència. Tal com va recordar la regidora de Transparència en funcions, Neus Fàbregas Santana, "les normatives relacionades amb la transparència i el govern obert, i la voluntat del govern municipal d'anar més enllà, per exemple amb l'adhesió voluntària al Codi de bon govern de la Generalitat, constituïxen tot un corpus de deures i obligacions per part dels alts càrrecs de l'Ajuntament i assimilats".

Per això, va continuar, "amb la finalitat que cada alt càrrec siga conscient des del moment que pren possessió que adquirix una sèrie d'obligacions polítiques, jurídiques i ètiques específiques, hem elaborat estes carpetes de l'alt càrrec de l'Ajuntament, que aspiren a ser una guia per a les persones que inicien el seu camí en un lloc de responsabilitat a l'Administració local".

UN ABANS I UN DESPRÉS

"Hem de fer visible el bon govern, així com els drets, però també les responsabilitats i obligacions que té la nova corporació de cara a la ciutadania per a poder construir una ciutat millor, més transparent i més participativa", va afegir la delegada en funcions, que va assegurar que esta iniciativa constituïx "un abans i un després a l'Ajuntament".

Es considera alts càrrecs tant els regidors i regidores com les persones titulars d'òrgans superiors, òrgans directius, màxims responsables dels organismes autònoms, entitats públiques empresarials, fundacions, agències i empreses públiques o assimilats, així com els habilitats i les habilitades nacionals que ocupen llocs reservats a esta classe de personal funcionari.

La carpeta d'obligacions de transparència d'alts càrrecs vol potenciar el compliment de les normes que regulen la transparència, la participació, les incompatibilitats, el Codi de bon govern i qualsevol de les decisions que prenen els òrgans col·legiats municipals, que afecten tots els alts càrrecs tant en l'exercici del càrrec com en el moment del cessament.

Cada carpeta inclou informació àmplia sobre què és el govern obert i la transparència i quins instruments i processos té en marxa actualment l'Ajuntament de València; un manual amb els drets, responsabilitats i obligacions que tenen els càrrecs municipals en esta matèria; i la normativa vigent i els instruments de diferents administracions, inclosa la pròpia municipal, a la qual estan obligats.

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

La operación, fruto de una investigación conjunta llevada a cabo por la Guardia Civil de Teruel y de San Sebastián, se ha saldado con el arresto en València de diez personas, que operaban en todo el territorio nacional
Sergi Campillo ha valorat la coordinació entre l'Ajuntament i la Junta de Desaigüe per mantindre en condicions òptimes el nivell del llac del parc natural de l'Albufera

Otras noticias en sucesos

La operación, fruto de una investigación conjunta llevada a cabo por la Guardia Civil de Teruel y de San Sebastián, se ha saldado con el arresto en València de diez personas, que operaban en todo el territorio nacional
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.