Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ENTREVISTA

Elvira Penya-Roja, directora de la EOI Sagunt: "Estudiar a l'EOI Sagunt és molt avantatjós"

El centre celebra el 25 aniversari a la comarca amb activitats culturals i sortejos
PERE VALENCIANO - 04/02/2019
Elvira Penya-Roja. EPDA Elvira Penya-Roja. EPDA

Què es l'Escola Oficial d'Idiomes?

Es tracta del nostre centre públic d'idiomes de referència en l'ensenyament d'idiomes a les nostres comarques. S'impartixen 6 idiomes al centre: alemany, anglés, espanyol com a llengua estrangera, francés, italià i valencià. Els nostres estudis estan ancorats als nivells del Marc europeu de referència en llengües. Les certificacions que oferim són oficials i són vàlides a tot el territori nacional. La qualitat del nostre ensenyament està més que provada pel fet que compten amb un professorat altament qualificat per a l'ensenyament d'idiomes i amb una alta motivació per a l'ensenyament i la formació contínua. El centre es troba en constant recerca de la millora educativa. El curs passat es va dissenyar un projecte de tractament de l'absentisme de l'alumnat adult, formació del professorat als últims avanços en ensenyament de llengües i internacionalització de la institució a nivell europeu. Aquest projecte ha estat premiat pel SEPIE (servei espanyol per a la internacionalització de l'educació) amb una ajuda Erasmus+ amb 9 mobilitats del professorat i un recolzament econòmic. Així, nou membres del claustre viatjaran a França, Irlanda i Itàlia per aprendre d'institucions europees de gran qualitat en l'ensenyament d'idiomes. A més, el programa ens dóna l'oportunitat de millorar els serveis que el centre ofereix al ciutadà, tot analitzant les necessitats de l'entorn i adaptant-s'hi. .

Quin és l'avantage d'estudiar al centre públic?

A més de la raó molt important que suposa la relevància que té per a tota la ciutadania el fet de recolzar un servei públic, hi ha diverses raons també fonamentals per les quals estudiar a l'EOI Sagunt és molt avantatjós. Per exemple, com he esmentat abans, l'alta qualificació professional del professorat que forma part de la institució; la relevància de les titulacions que expedim, sovint, sol·licitades quasi exclusivament com a requisit per a realitzar diversos processos administratius i esmentaré en últim lloc el mínim preu que s'ha d'abonar per tot allò que he dit: una única taxa d'uns 100 euros (més o menys depenent del nivell) amb la que es cobreix l'ensenyament d'un curs sencer. Certament les institucions privades no poden competir amb açò, no sols amb el preu sinó sovint tampoc amb la qualitat del nostre ensenyament.

Com ha canviat l'escola en este periode?

Als darrers anys l'escola s'ha modernitzat en gran mesura. S'han realitzat actuacions de millora d'accés a l'edifici i millora dels seus espais i serveis, com l'espai de la biblioteca i l'entrada del centre, que es concep ara com un lloc de retrobament de l'alumnat on, a més de socialitzar, puga posar-se al dia de les diverses activitats, culturals o d'altres, que s'ofereixen. A més, es disposa d'un punt de lectura a la segona planta de l'edifici, on l'alumne pot seure i llegir revistes en diversos idiomes i pròximament s'intal·larà un altre espai igual a la primera planta de l'edifici. Actualment es treballa, entre altres actuacions, en l'optimització de dotació de les aules, de manera que la qualitat del so i la imatge siga excel·lent, com no pot ser d'altra manera en un centre d'idiomes.

Què es pot fer per a millorar el centre?

És fonamental per a nosaltres treballar en la millora constant del centre. Afortunadament, sempre hi ha coses que es poden millorar. Actualment treballem seriosament en diversos temes, alguns dels quals he esmentat ja, com la millora de les condicions de l'edifici a nivell d'aïllament acústic de les aules. Hem avançat ja molt en aquest aspecte, però encara hi treballem, i, sobretot, el que més ens interessa és la millora de la formació del nostre professorat i del personal que conforma la comunitat educativa i administrativa del centre per tal d'oferir el millor servei al ciutadà. M'agradaria dir que, aprofitant que enguany celebrem el nostre 25 aniversari, el centre està organitzant una sèrie d'activitats culturals amb l'objectiu de la commemoració de l'efemèride com sortejos els dies 25 de cada mes, monogràfic de la nostra revista del centre i de les altres activitats culturals que organitzem habitualment: mercat de nadal, setmana del llibre i diferents activitats que organitzen els departaments. La culminació d'aquesta celebració tindrà lloc el dia 15 de maig de vesprada amb una actuació del grup MuLTiLiNGuS a la Casa Municipal de Cultura del Port de Sagunt on hi assistirà el nostre alumnat, però també totes aquelles persones interessades en veure un espectacle únic i molt divertit d'un grup que canta en 18 idiomes. D'altra banda, s'organitzarà també unes jornades de formació per al professorat d'ensenyament d'idiomes de les escoles oficials d'idiomes al mes de novembre on es tindrà l'oportunitat de compartir experiències entre companys i actualitzar-se en les darreres innovacions metodològiques. Serà també un tema principal la importància de la formació en idiomes dins el món empresarial, per al que comptarem amb la presència d'una personalitat rellevant en este camp. Aquestes jornades tindran lloc a la fundació Bancaixa del Centre Capellà Pallarés de Sagunt.

B2 d'alemany i d'italià, C1 de francés, C2 de valencià i anglès i espanyol per a estrangers... Per a quan més C2 i més idiomes, com ara el xinés, que històricament ha tingut demanda?

La planificació educativa que la Conselleria d'Educació ens aprova anualment es basa, a grans trets, en la necessitat que el centre justifica en base a l'obligació de donar continuïtat d'estudis a l'alumnat matriculat amb uns números mínims de cobertura de matrícula. Tenint en compte açò, als darrers cursos hem pogut obrir un grup de nivell C1 de francés i un altre del mateix nivell d'espanyol llengua estrangera. Ens agradaria poder sol·licitar l'obertura de grups del mateix nivell en altres idiomes als cursos vinents, però tot dependrà de l'anàlisi que he descrit. Pel que fa a la sol·licitud d'altres idiomes, hem de tenir dades més contundents per concloure la necessitat d'implantar un altre idioma, molt possiblement el xinés. Als propers mesos el centre participarà en la iniciativa de l'Ajuntament de Sagunt de creació d'un consorci de formació professional per respondre a la demanda de llocs de treball qualificats que es produeixen a l'entorn de Sagunt. Amb aquesta participació, esperem tindre l'oportunitat de conèixer de primera mà quines necessitats formatives en idiomes tenen les nostres empreses, per poder sol·licitar a la Conselleria d'Educació la voluntat de la nostra institució de respondre a estes necessitats. En relació a açò, anunciem que estarem en la Fira de la Formació Professional que l'Ajuntament de Sagunt ha organitzat per a la primera setmana d'abril a l'IES Jorge Juan. Convidem a tota la ciutadania a que vinga a visitar el nostre stand.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

Esta robo se ha solventado con la detención de dos varones de como presuntos autores de un delito de falsificación de documento público y otro de sustracción de vehículo a moto
La formación naranja exige la puesta en marcha de la Comisión de Playas

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Esta robo se ha solventado con la detención de dos varones de como presuntos autores de un delito de falsificación de documento público y otro de sustracción de vehículo a moto
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.