Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LLÍRIA

En marxa els serveis socials mancomunats per als municipis de menys de 5.000 habitants del Camp de Túria

Es compta amb un equip interdisciplinari per a reforçar la labor dels treballadors socials
REDACCIÓ - 15/01/2019
Reunió Serveis Socials Mancomunitat Reunió Serveis Socials Mancomunitat

La Mancomunitat Camp de Túria compta des d'este mes de gener amb un equip interdisciplinari de Serveis Socials que para atenció primària als veïns dels vuit municipis de la comarca (Benissanó, Casinos, Domeño, Gàtova, Loriguilla, Marines, Olocau i Serra) que tenen menys de 5.000 habitants.

Este equip, que presta els seus serveis a més de 15.000 ciutadans, està integrat pels treballadors socials que ja exerceixen en estos municipis, als quals se sumaran un educador social, un assessor jurídic i un administratiu.

Per a la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda, "esta és una mostra més del treball que s'està realitzant des de la Mancomunitat per a millorar la qualitat de vida dels veïns de la comarca. Els 17 ajuntaments del Camp de Túria estem treballant conjuntament perquè els nostres veïns puguen comptar amb uns serveis socials bàsics que d'una altra forma no serien una realitat".

Recentment, el ple de la Mancomunitat va aprovar el Reglament de Funcionament dels Serveis Socials de Base en el que es regulen totes les prestacions de Serveis Socials Generals de Base d'Atenció Primària, com són Informació i assessorament, Emergència Social (Prestacions econòmiques individualitzades i Pobresa energètica), Convivència (Ajuda a domicili), Cooperació Social i Intervenció per a la Prevenció i Inserció Social.

La prestació dels Serveis Socials de forma mancomunada s'emmarca dins del nou Model Social Bàsic que està desenvolupant la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives en el qual s'amplia el nombre de treballadors destinats a Serveis Socials, per a completar la labor desenvolupada pel Treballador Social en els municipis que superen els 5.000 habitants. Des de fa anys, la Mancomunitat Camp de Túria compta amb Serveis Socials Especialitzats a través de l'Equip Específic d'Intervenció en Infància i Adolescència (EEIIA) que treballa en la prevenció, atenció i tractament de les problemàtiques familiars quan existisquen menors en situació de risc o amb mesures jurídiques de protecció. Pel que, amb la posada en marxa dels serveis bàsics mancomunats, estos vuit municipis ja compten amb Serveis Socials d'Atenció Primària complets.

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

El "Festival de Artes Escénicas en la calle" se celebrará del 21 al 26 de julio
En esta edición la organización colaborará con la ONG Unidos con el DIPG

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.