Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
TORRENT

Guanyant Torrent demana empara

El presentarà davant el Síndic de Greuges, el "Defensor del Pueblo" i la Conselleria de Transparència per la conculcació d'un acord municipal
REDACCIÓ - 28/02/2019
Portaveu de Guanya Torrent Portaveu de Guanya Torrent

El síndic portaveu de Guanyant Torrent a l'Ajuntament d'aquesta localitat de la comarca de l'Horta, ha enregistrat diversos escrits adreçats Síndic de Greuges, al "Defensor del Pueblo", i a la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana en considerar vulnerats els seus drets per part de la municipalitat torrentina, tutelats en l'article 23 de la Constitució.

Aquesta queixa, es troba ancorada amb data del 22 de març de 2016, moment en què la comissió informativa de l'Ajuntament de Torrent aprovà per unanimitat una moció perquè, en la contractació pública d'aquest ajuntament, s'inclogueren clàusules socials i mediambientals. Es va acordar, així mateix, elaborar una instrucció de caràcter general aplicable a tots els plecs perquè incorporen els criteris continguts en la moció i uns altres que es consideren en aqueixa línia, atenent a l'adequat per a cada tipus de contracte públic.

L'esmentada moció, va ser aprovada per unanimitat, tot incloent l'equip de govern. No obstant això, davant la inactivitat reiterada, en data 23 de juny de 2017, Guanyant Torrent va presentar la proposta d'instrucció relativa a la incorporació de clàusules socials en els contractes celebrats per l'Ajuntament, Organismes autònoms i Entitats del Sector Públic Municipal. Aquesta instrucció va rebre l'informe jurídic favorable tant de la Cap del Servei de Contractació i Compres de l'Ajuntament, com del Secretari General del Ple.

Així les coses, a pesar que la moció es va aprovar per unanimitat i que la instrucció ha rebut tots les vistiplaus jurídics de part del personal tècnic funcionari de l'Ajuntament, l'equip de govern ha bloquejat aquesta iniciativa de caràcter social, evitant portar la iniciativa per a la seua aprovació al ple.

Amb els escrits i la documentació completa lliurada davant aquestos organismes i ens municipals, se sol·licita que s'admeta a tràmit la queixa presentada i s'inste a l'equip de govern de l'Ajuntament de Torrent a la inclusió en l'ordre del dia, l'aprovació de la Instrucció General i l'imposició de clàusules socials i mediambientals en l'àmbit de la contractació administrativa de Corporació torrentina.

D'aquesta manera, és com el regidor Jaume Santonja Ricart, sent vulnerat, no solament el dret a la participació, sinó també els preceptes del Capítol Tercer del Títol I de la Constitució, ja que en el seu entendre, "al no aprovar la instrucció s'incompleix i buida de contingut, en l'àmbit de la contractació administrativa, l'article 46 sobre les polítiques de previsió dels col·lectius amb necessitats especials". Aquests drets no estan complint-se, segons l'article 53 de la mateixa Carta Magna, i és per això que Guanyant Torrent ho posa de manifest perquè siga tingut en compte.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Bona part de les actuacions se centraran en la millora de l'eficiència energètica i nova maquinària per a fitness, wellness i spinning
Las obras cuentan con un presupuesto total de 377.925,43 euros y se encuentran incluidas dentro del programa de ejecución marcado por el Plan de Movilidad Urbana Sostenible (PMUS) de Alfafar

Otras noticias en sucesos

El joven de 21 años detenido este domingo después de haber dado supuestamente un paliza con un palo a su novia de 17 años en la localidad valenciana de Torrent y que poco después pasó a disposición judicial ha ingresado ya en prisión
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.