Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
SOSTENIBILITAT

Joan Ribó destaca "el paper de l'horta per a una agricultura sostenible" en la constitució en València de la xarxa mundial de museus de l'aigua

València acull fins al dissabte el tercer Congrés Internacional Global Network of Water Museums
REDACCIÓN - 14/06/2019
L L"alcalde de València en funcions, Joan Ribó, en la signatura de de la Xarxa Mundial de Museus de l?Aigua

València acull fins al dissabte el tercer Congrés Internacional Global Network of Water Museums, en el qual se celebra el Primer Seminari Internacional del Tribunal de les Aigües de València. En el marc de les activitats d'este seminari, l'alcalde de València en funcions, Joan Ribó, va assistir este matí a la signatura de l'acta constitucional de la Xarxa Mundial de Museus de l'Aigua, en la cerimònia del Tribunal de les Aigües, que com cada dijous s'ha reunit en sessió pública a la Porta dels Apòstols. Així mateix, esta trobada internacional se celebra a València coincidint amb el desé aniversari de la declaració del Tribunal de les Aigües com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO.


Joan Ribó va destacar que este acte "és una manifestació més que el sistema de l'horta d'esta ciutat cada vegada té més rellevància, i és de gran importància que se celebre este congrés ací, ja que el Tribunal de les Aigües és un element fonamental a la ciutat". "Des de l'Ajuntament i la Generalitat s'està treballant pel reconeixement de l'horta com un sistema mundial d'agricultura sostenible i per la defensa de l'horta en un Pla d'Acció Territorial", va afegir.

El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, va explicar que "el Tribunal de les Aigües és part de la identitat de València i la institució més antiga; és per això que és de gran importància esta signatura per a la continuïtat del projecte tutelat per la UNESCO». Així mateix, el president del Tribunal de les Aigües, José Font Sanchis, va assenyalar que "el museu de la ciutat està compost pel Tribunal i l'horta". En este cas seria un museu viu, que es definix pel contacte directe entre el públic i els objectes mantinguts en el seu context.

D'altra banda, la tercera edició de la Conferència Internacional de Museus de l'Aigua, organitzada per la Universitat de València, ha comptat amb un centenar de participants de vint-i-un països diferents. Durant els quatre dies de congrés, els congressistes aborden qüestions relatives al tractament de l'aigua, així com la seua gestió i també la dels museus dedicats a esta temàtica, de manera que s'hi incorporen bones pràctiques, innovació, educació, comunicació i mitjans digitals, art i tradicions, sostenibilitat, museografia, tècniques de regadiu o patrimoni cultural, entre altres assumptes.

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

La 7ªCAN-RRERA que se celebrará el domingo 29 de septiembre dedicará los beneficios obtenidos al proyecto “Rhino Dog Squad” de la organización internacional Save The Rhino a través de Fundación BIOPARC.
El PSOE consigue 10 diputados, el Partido Popular 7, seguido muy de cerca por Ciudadanos que logra 6 diputados, y Unidas Podemos alcanza 8

Otras noticias en sucesos

También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
La víctima les había robado dinero y heroína que guardaban en la casa
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.