Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
MEDI AMBIENT

Josep Bort: "La mobilitat blana té la capacitat de transformar la nostra forma de viure i entendre el territori"

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha participat en la reunió de treball permanent del Projecte de Recuperació del Traçat de l'Antic Trenet que unia Dénia amb Carcaixent
REDACCIÓN - 18/02/2019
El diputat de Medi Ambient, Josep Bort El diputat de Medi Ambient, Josep Bort

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha assistit a la comissió de treball permanent del Projecte de Recuperació del Traçat de l'Antic Trenet que unia Dénia amb Carcaixent mitjançant una via verda, a l'Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, per presentar i avaluar els avanços que s'han estat realitzant des de finals de l'any 2017.

Bort durant aquesta comissió ha estat acompanyat pel sotsdirector general de Mobilitat i Obres Públiques de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Josep Llin; el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Txema Peláez; l'alcalde de Tavernes de la Valldigna, Jordi Juan; i el regidor de Medi Ambient d'Alzira, Pep Carreres.

Josep Bort durant la seua intervenció a la reunió de seguiment ha manifestat que "la mobilitat blana té la capacitat de transformar la nostra forma de viure i entendre el territori". I ha continuat, "és molt encoratjador el treball que s'està fent des de les comarques de la Ribera, la Valldigna i la Safor per dur endavant aquesta via verda".

La Diputació de València, mitjançant l'àrea de Medi Ambient, que dóna recolzament a aquest projecte ha realitzat un estudi de factibilitat per a la realització de la via verda en el tram ferroviari Carcaixent-Dènia, amb una longitud de més de 52 quilòmetres de via cicloturista, senderista i de persones amb mobilitat reduïda i, implicarà als municipis d'Alzira, la Barraca d'Aigües Vives, Benifairó de la Valldigna, Tavernes de la Valldigna, continuarà per la comarca de la Safor, i servirà de nexe d'unió entre Oliva i el nord de la província d'Alacant.

L'elaboració de l'estudi de factibilitat, que ha realitzat la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, ha tingut com a objectiu essencial analitzar les possibilitats d'ús alternatiu com a via verda que acredita aquest traçat de ferrocarril en desús, sobre el traçat finalment considerat.

Aquesta via verda constituirà un eix vertebrador del territori i a més el fomentarà el respecte pel medi natural i, facilitarà la connexió entre els diferents nuclis rurals, a més, també serà una manera de promoure l'esport i d'esta manera que la ciutadania acolla hàbits més saludables.

A més, tal com va assenyalar el diputat Bort: "es crearan noves oportunitats d'ocupació gràcies a les activitats econòmiques associades a l'ús de la bicicleta i al desenvolupament no motoritzat del territori"

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comarcas

Ambas formaciones combinarán la alcaldía, que ahora ostentará Compromís, y los últimos dieciséis meses de mandato serán para la socialista Rosa Almela
En el marco de la operación “OMENE”, la Guardia Civil de Cullera ha procedido a la detención de 4 personas, por los delitos de estafa, detención ilegal, robo con violencia o intimidación y pertenencia a organización criminal

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
El sospechoso se apuntó el número de tarjeta de un cliente para hacer compras por internet por valor de unos 1.400 euros
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.