Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
OCUPACIÓ

L'Ajuntament de València llança la 3ª Campanya "Anem!" d'ocupació jove

Amb més de 650 contractes i 300 places d'anglés
REDACCIÓN - 11/06/2019
La regidora en funcions de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez.

La regidora en funcions de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez.

La Regidoria de Desenvolupament Econòmic Sostenible, a través de l'Agència d'Ocupació València Activa, presentà la tercera campanya «Anem!» d'ocupació jove, amb l'objectiu de millorar l'ocupació i la formació de les persones joves a València. La campanya oferix més de 650 contractes laborals directes i 300 places en cursos d'anglés gratuïts per a menors de 30 anys.

La regidora en funcions de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, va detallar les línies d'actuació de la nova campanya, que incrementa el nombre de places: s'oferixen 303 contractes EMCUJU, per a joves que han conclòs la seua formació acadèmica universitària i no tenen experiència laboral; i altres 356 contractes EMPUJU, per a joves sense formació universitària que necessiten suport per a millorar la seua formació i accedir al mercat laboral. En total, 659 contractes, 42 més que en 2017, i més del doble que en la primera edició.

El programa, que l'Ajuntament duu a terme en coordinació amb la Generalitat, a través del servei Labora, té un cost total de 13,27 milions d'euros. D'estos, Labora aporta 11,5 milions i l'Ajuntament, 1,7. Un total de 659 joves de 18 a 30 anys treballaran durant un any en les condicions que regixen el conveni del personal laboral de l'Administració local, "perquè volem que siga una experiència laboral digna, no només un pegat a força de beques que no cotitzen a la Seguretat Social ni generen drets de prestació, com era abans: si les administracions ens posicionem contra la precarietat laboral, hem de ser exemple", va afirmar Gómez.

Les persones interessades a gaudir d'esta oportunitat laboral han de ser joves de 18 a 30 anys, inscrits en el Programa de Garantia Juvenil del servici autonòmic Labora.

El programa «Anem!» recull també enguany, atés l'èxit de l'edició anterior, els cursos d'anglés intensius mensuals. A més, esta edició afig la novetat que s'amplia el llistat d'idiomes que reben ajudes per al pagament de taxes en les proves de certificacions oficials superades: anglés, francés, italià, alemany, portugués i xinés.

Una altra novetat és un nou contingent de cursos, impartits amb l'Escola d'Organització Industrial, sobre matèries que tenen un alt grau d'ocupabilitat (tècnic en qualitat i medi ambient per a la indústria agroalimentària, en DevOps, en programació en java o de desenvolupament d'aplicacions mòbils en IOs).

Tota la bateria de mesures es dividix en tres capítols vertebradors, denominats respectivament Formem!, Treballem! i Emprenem!. En este últim cas, Emprenem!, destaca la utilitat dels punts d'atenció a l'emprenedoria i dels espais de cotreball, que inclouen el nou Co-Crea-Te. Així mateix, s'oferixen ajudes directes per a l'emprenedoria i la consolidació empresarial, i formació a través del programa Càpsules per a Emprendre i del programa Inicia Jove.

L'ATUR BAIXA A VALÈNCIA EN 16.452 PERSONES DES DE 2015

Durant la seua intervenció davant els mitjans de comunicació, Sandra Gómez també  es va referir a les dades d'ocupació a la ciutat de València. Durant el mes de maig passat s'han registrat 41.708 contractes a la ciutat, és a dir, 6.869 més que a l'abril de 2018 i 8.860 contractes més que al juny de 2015. Gómez va destacar que "les xifres d'atur consoliden la seua tendència a la baixa a València des de 2015, amb un total de 16.452 persones desocupades menys".

Des del segon trimestre de 2015 s'ha passat de 69.035 persones desocupades a les 52.583 actuals, segons les últimes dades registrades pel servici Labora. La regidora en funcions de Desenvolupament Econòmic Sostenible va afirmar que estes xifres "conviden el consistori a continuar treballant en la mateixa línia, fomentant l'ocupació i autoocupació, per a continuar generant noves oportunitats a la ciutat". En termes intermensuals i interanuals les xifres també són positives, ja que s'ha reduït en 1.155 persones d'abril a maig i en 3.231 persones de maig de 2018 a maig de 2019.

Gómez va concloure qualificant de "fonamental" la labor realitzada en matèria de formació, ocupació i emprenedoria a través de les accions i servicis de proximitat posats en marxa des de València Activa.

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

El festival estaba previsto para los días 12 y 13 de julio en la Sala Canal de Pinedo pero la Generalitat le denegó el permiso por la afectación a la fauna del parque natural de la Albufera y por el riesgo para la seguridad vial

Otras noticias en sucesos

Durante la operación se han intervenido ordenadores, tarjetas bancarias, joyas valoradas en más de 4.000 euros y 17.800 euros en metálico, y se han embargado 78 cuentas bancarias y varios vehículos de alta gama
El accidente ha ocurrido entre dos vehículos en la carretera N-332, en el término de Oliva
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.