Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
SEGURETAT

L'alcalde de València, Joan Ribó, defensa la inclusió, la proximitat i el suport tecnològic per fer front als radicalismes

" València és actualment una de les ciutats més segures del continent, tal com reflectixen les dades d'Eurostat" ha afirmat Ribó
REDACCIÓN - 18/06/2019
Joan Ribó junto a miembros de la policía Joan Ribó junto a miembros de la policía

El projecte europeu Takedown és una iniciativa seleccionada per la Comissió Europea per a «investigar el rol dels aspectes socials, psicològics i econòmics dels processos que condueixen al crim organitzat i a les xarxes terroristes, així com el seu impacte en la cohesió social». Està finançat pel programa Horitzó2020 de la UE.

Els objectius de Takedown són el desenvolupament de millors estratègies d'integració i proximitat, eines contra la radicalització violenta, i solucions de seguretat digital i materials didàctics per a cossos policials. Per a això, impulsa una investigació multidimensional, que inclou a la Policia de proximitat, per tal de desenvolupar millors estratègies i eines. La finalitat és generar nous coneixements sobre el crim organitzat i les xarxes terroristes i, tal com ha destacat l'alcalde de València, «els eixos que desenvolupa este projecte coincidixen, bàsicament, amb les tres columnes sobre les quals se sosté la Policia moderna, és a dir: estratègies de proximitat, de convivència i suport tecnològic».

DIÀLEG, CONVICCIÓ, PREVENCIÓ I FERMESA

Ribó ha subratllat un dels grans problemes d'Europa en estos moments: «d'una banda, la falta d'inclusió i, d'una altra, la radicalització i l'aparició d'extremismes excloents». I ha assegurat que «front a ells, cal treballar dur, molt i des del primer moment amb les millors armes: el diàleg, la convicció, la prevenció i la fermesa».

«En un moment en què nostres nacions envellixen i noves gents venen a les nostres ciutats, és ocasió de facilitar vies d'inclusió i diàleg per derrocar els murs de la intransigència que poden alçar-se en tots dos sentits, i que són els pitjors: els de la ignorància i la por pel desconeixement a l'altre».

VALÈNCIA, UNA DE LES CIUTATS MÉS SEGURES D'EUROPA

En este sentit, ha destacat la importància de les metodologies de proximitat que es basen en la prevenció, la resolució de problemes, la mediació i la confiança, «i que, a la nostra ciutat han donat el resultat esperat; de fet, València és actualment una de les ciutats més segures del continent, tal com reflectixen les dades d'Eurostat».

L'obertura de la sessió, ha comptat també amb la participació del Cap de la Policia Local de València, José Vicente Herrera. Durant la jornada està prevista la intervenció d'experts arribats des d'un total de 13 països, com Regne Unit, Bèlgica, Àustria, Polònia, o Alemanya, entre altres, així com investigadors d'organismes especialitzats de la Unió Europea

L'alcalde ha destacat el paper de la Policia Local de València, que l'any que ve complirà 150 anys de servici a la ciutadania baix el lema Ajudar i protegir, i ha conclòs subratllant el que València vol ser: «un lloc lliure, on no càpia la radicalització ni els extremismes excloents i on tots i totes puguen viure en pau, llibertat i concòrdia».

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

El hombre le había propinado dos patadas en la pierna izquierda y le había amenazado
El PSOE consigue 10 diputados, el Partido Popular 7, seguido muy de cerca por Ciudadanos que logra 6 diputados, y Unidas Podemos alcanza 8

Otras noticias en sucesos

Los agentes detectaron la plantación “indoor” al acudir al edificio una patrulla por una disputa vecinal e intervinieron 112 plantas de marihuana en fase de crecimiento con un peso total de 20 kilogramos
Los bomberos han extinguido al mediodía de hoy un incendio en un autobús de línea regular en la carretera CV-35 (pista de Ademuz). Aún se desconocen las causas del fuego por el que, afortunadamente, no ha habido que lamentar daños personales.
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.