Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
INFRAESTRUCTURES

L´alcalde signa el conveni d´accés per a l´entrada soterrada del ferrocarril

L'acord confirma el compromís de començar les obres del canal d'accés i el túnel passant
REDACCIÓN - 10/04/2019
Joan Ribó Joan Ribó

L'alcalde de València, Joan Ribó, va signar dilluns el conveni que desbloqueja el canal d'accés per a l'entrada soterrada del ferrocarril a la ciutat. L'acord confirma el compromís de començar, en el menor termini possible, les obres del canal d'accés i el túnel passant ferroviaris, que donaran solució a les infraestructures ferroviàries d'accés a la ciutat i a la vertebració i connexió dels barris limítrofs de l'actual platja de vies.

Ribó va manifestar la seua satisfacció per la firma de l'acord de cooperació, "que establix les bases de la integració del ferrocarril a València". L'alcalde va destacar «la importància d'este pas, que ens permetrà avançar i posar en marxa el canal d'accés, és a dir, l'entrada en subterrani dels trens a la ciutat des del Bulevard Sud fins el pont de Giorgeta". De fet, ara fa cinc dies que el primer edil reclamava al Ministeri de Foment la convocatòria de la sessió del Consell d'Administració de la Societat València Parc Central que havia de concretar l'acord i els compromisos de les administracions responsables.

Precisament, la reunió va ser convocada l'endemà, en format telemàtic per tal d'agilitzar les actuacions. A més, i amb la intenció de respectar l'actual període electoral, es va optar per que cada representant (Ajuntament, Generalitat i Ministeri) signara per separat la documentació i no es fera un acte conjunt. 

A més del compromís d'executar l'accés soterrat que permetrà l'obertura de l'avinguda de Federico García Lorca i la connexió dels barris, l'acord de cooperació també reflectix el compromís per part del Ministeri de Foment i Adif de realitzar en el seu moment l'Estació Central de València i l'eix passant, una inversió que haurà de ser assumida íntegrament pel Ministeri. En paraules de l'alcalde, "és un pas important per avançar en la integració del ferrocarril a la ciutat".

Tal com recull el text de l'acord, l'objectiu d'este és «impulsar l'execució de l'obra del Canal d'Accés Fase 3 fins al viaducte de Giorgeta, que serà assumida per ADIF-Alta Velocitat, Ia Generalitat Valenciana i l'Ajuntament de València (segons els següents percentatges: el 50% ADIF-Alta Velocitat, el 25% la Generalitat; i el 25% restant, l'Ajuntament); i impulsar l'Estació Central de València i l'eix passant, que seran assumits per les EPE del Ministeri de Foment ADIF i ADIF-Alta Velocitat»

A més, el text subratlla també que els projectes "de l'estació central de València, de l'eix passant i del tram del canal d'accés entre Giorgeta i la pròpia estació central s'actualitzaran o redactaren novament, segons siga procedent, una vegada s'haja aprovat l'estudi informatiu i avaluació ambiental de l'eix passant", i així mateix, "es procurara que el projecte del tram del canal d'accés de connexió entre el projecte actualment en redacció i Ia estació central es redacte de manera coordinada amb el projecte de l'estació central, per tal de garantir la seua compatibilitat"


Categorías de la noticia

Otras noticias en València

Grezzi ha señalado que todas las cuestiones relativas a la EMT se tratarán en la comisión de investigación

Otras noticias en sucesos

En su escrito de acusación el fiscal relata situaciones de maltrato desde diciembre de 2016
El único procesado en esta causa, el yerno de la víctima Miguel López, será juzgado por un tribunal popular formado por seis mujeres y tres hombres
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.