Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
TAVERNES BLANQUES

L'alumnat de 2n d'ESO de l'IES Tavernes Blanques practica Ioga a classe

La subvenció d'aquest projecte per part dels Ajuntaments de Tavernes Blanques, Almàssera i Bonrepòs i Mirambell ha permés que 7 grups de 2n d'ESO puguen practicar ioga una hora a la setmana i dins de l'horari curricular
REDACCIÓ - 12/05/2018
Moment de la pràctica de ioga a l Moment de la pràctica de ioga a l"alumnat de 2n d"ESO de Tavernes Blanques.

Des del mes de gener fins al mes de juny d'enguany la docent i investigadora Mónica Valero, especialista en Mindfulness i instructora certificada MYmind (www.volandocometas.com), imparteix la disciplina del ioga durant la classe d'Educació Física.

El Departament de Pedagogia Terapèutica i el Departament d'Educació Física de l'institut prengueren la iniciativa a principi de curs de buscar una solució als mals hàbits d'estudi i als problemes de disciplina que es produeixen en aquest nivell educatiu. Contactaren amb el Regidor d'Educació Llorenç Soriano i les Regidores d'Educació Carmen Tomàs i Rosella Antolí dels Ajuntaments de Tavernes Blanques, Almàssera i Bonrepòs i Mirambell, respectivament, amb la intenció d'aconseguir finançament per a realitzar aquest projecte d'innovació educativa. Després d'estudiar la proposta, i donat que els alumnes dels tres municipis estan adscrits a l'institut, varen considerar molt positiu recolzar-la, doncs es podien beneficiar tots els grups de 2n de l'ESO d'un mètode integral que busca l'equilibri de cos i ment, malgrat això, només impartit en un reduït nombre de centres educatius del País Valencià.

Els beneficis de la pràctica del ioga són nombrosos. D'una banda desenvolupen l'equilibri, treballen la coordinació, perfeccionen la capacitat sensorial. Però, sense dubte, un dels aspectes més rellevant d'aquesta disciplina és les conseqüències que té en el caràcter i la personalitat de l'individu: canalitza l'estrès, millora la concentració i la imaginació, disminueix l'agressivitat, promou un bon nivell d'autoestima … Tot això aporta beneficis a nivell de rendiment acadèmic als alumnes, mentre li permet tenir un espai d'autoconeixement en el qual créixer i desenvolupar-se plenament com a individu. És per això que s'ha vist la necessitat d'introduir el ioga a les aules.

A més, amb la idea de millorar l'educació emocional dels alumnes s'ha complementat les classes de ioga amb l'aprenentatge de la tècnica de relaxació Mindfulness. S'ha constatat que els alumnes no han desenvolupat la seua intel·ligència emocional correctament, i això ha comportat un augment de malalties com l'estrès, trastorns alimentaris, ansietat davant exàmens, trastorns psicosomàtics com el bullying, l'automarginació o l'exclusió. El ioga junt al mindfulness ens pot donar un cop de mà en el que es refereix a aquests trastorns ja siguen físics (postura corporal), psíquics o emocionals, aplicant tècniques de relaxació, postures de ioga i tècniques respiratòries.

Per tot l'anterior, els Ajuntaments de Tavernes Blanques, Almàssera i Bonrepòs i Mirambelldecidiren subvencionar aquest projecte, i així apropar i ajudar a difondre els beneficis del ioga entre l'alumnat de l'institut de Tavernes Blanques.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

Catacumba afronta su 17ª edición que tendrá lugar del 22 de octubre al 3 de noviembre en el teatro Capitolio de Godella
L'actuació del duo Tsumug Ito de guitarra i koto serà el dissabte 19 d'octubre

Otras noticias en sucesos

La operación, culminada en Valladolid, se inició en Alicante
Una mujer de 73 años, aquejada de Alzheimer, falleció anoche arrollada por un tren de Cercanías

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.