Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
L'ELIANA

L'Eliana, per segon any consecutiu, premiada pel Consell gràcies a la seua aposta per la mobilitat sostenible

L'àrea de Vertebració de Territori de la Generalitat Valenciana reconeix la implicació de l'Eliana als premis 'Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible'
REDACCIÓN - 20/09/2017
Pie de foto Pie de foto

Per segona vegada en dos anys, la Generalitat Valenciana (a través de l'àrea de Vertebració de Territori) reconeix el bon fer del consistori de l'Eliana en la promoció d'alternatives a l'ús del vehicle motoritzat, mentre es treballa per recuperar el municipi per a vianants i ciclistes. Representant a l'Eliana han assistit l'alcalde (Salva Torrent); la primera tinent d'alcalde (Marta Andrés); l'edil d'Urbanisme (Mercedes Berenguer); i diversos tècnics municipals de Medi Ambient.

La nostra població ha sigut premiada per l'acció 'Servei Sitred' (és a dir, el Sistema d'Informació en Temps Real de l'Estacionament Disponible... amb el qual es gestiona de manera intel·ligent l'espai públic per aparcar vehicles motoritzats). Així, s'han instal·lat sensors de pas en les zones d'estacionament que es vincularan amb una aplicació per a sistemes mòbils i a diferents panells electrònics que s'actualitzen en temps real: així, se sabrà en tot moment on és més senzill aparcar, millorant-se l'eficiència en aquest àmbit, la qual cosa suposa reduir l'emissió de gasos de vehicles i també la contaminació acústica.

L'Eliana, que ja va ser premiada el passat any, ha presentat enguany altres dues accions: la primera ('Mou-te amb cap'), era un programa d'accions educatives per afavorir una mobilitat més sostenible (exemples són les 'Jornades Socioambientals', la celebració del 'Dia sense cotxes' i la Jornada de Mobilitat Sostenible, entre altres). L'altra acció era millorar l'itinerari escolar dels alumnes que acudeixen al CEIP Garbí a peu, i forma part del programa 'En marxa pel camí escolar'. S'ha millorat la senyalització d'aquest tram i s'han eliminat les barreres arquitectòniques.

Salva Torrent ha assegurat que les ciutats en breu viuran una renovació tecnològica, "en termes similars als quals ja s'han experimentat les famílies en les seues llars. L'Eliana està preparada i té un ferm compromís amb un desenvolupament sostenible, la qual cosa també afecta a la manera en què plantegem la nostra mobilitat".

La consellera d'Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha animat a tots els municipis a abanderar aquest tipus de projectes "que afavorisquen mitjans de transport alternatius al cotxe, la qual cosa beneficia a tota la societat". També ha intervingut Manuel Villalante, director de Mobilitat i Infraestructures del transport de 'Barcelona Regional', qui ha oferit una ponència: 'Mobilitat urbana: canvi de paradigma'. Hui, Villalante ha assegurat: "En 20 anys, tenir un cotxe per desplaçar-se serà alguna cosa tan excèntrica com usar ara un cavall per a tal menester".

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.