Visita de la Diputación a las instalaciones escuela viticultura de Requena
Visita de la Diputación a las instalaciones escuela viticultura de RequenaL'Escola de Viticultura i Enologia de la Diputació de València ofereix quatre titulacions: dos graus mitjans de Tècnic en Oli d'Oliva i Vins i Tècnic en Aprofitament i Conservació del Medi Natural; i dos superiors: Tècnic Superior de Vitivinicultura i Tècnic Superior en Gestió Forestal i del Medi Natural. L'escola de Requena és una gran desconeguda, malgrat el seu potencial com a formadora de les diferents especialitats del medi rural.
El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, la diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, i el gerent de Divalterra, Víctor Sahuquillo, han visitat un recinte que a partir d'ara es convertirà en centre de formació contínua dels brigadistes de la Diputació, que es vol professionalitzar reforçant el vessant formatiu de Divalterra.En aquest context, els alumnes de les escoles de Requena i Catarroja, dependents de la Diputació, podran fer pràctiques en Divalterra i formar part de les brigades en el futur.
Les classes de l'Escola de Viticultura i Enologia de Requena s'imparteixen en la finca de l’Almendro, situada en uns terrenys forestals que permeten dur a terme una formació de camp en què els alumnes adquireixen les destreses i capacitats necessàries per a poder exercir la seua faena de manera òptima quan obtinguen la titulació.La finca té un aula refugi on s'imparteixen les classes, un magatzem per a guardar el material, les ferramentes i la maquinària, i un pou que proveeix d'aigua una part de la finca.A més, l'Escola de Vitivinicultura disposa de 30 hectàrees pensades perquè els alumnes facen pràctiques en el camp dels Coloraos, on poden arreplegar el raïm i elaborar el vi.
En l'Escola són pioners en la formació per a l'elaboració del cava, que s'ha convertit en un referent internacional gràcies a la varietat boval de la zona. L'escola també té un laboratori d'enologia, un ampli celler, una almàssera i un hivernacle.
Projectes didàctics
La finca permet que els alumnes desenvolupen projectes didàctics amb l'objectiu que, a més de fer faenes pròpies dels treballs forestals per a adquirir destreses, puguen comprovar per si mateixos per a què serveixen eixes faenes, i així satisfan la curiositat i milloren el procés d'aprenentatge.
En el seu recorregut per l'Escola, el president de la Diputació ha tingut l'oportunitat de conéixer els projectes que s'estan duent a terme i els que ja s'han acabat. Entre els programes en execució, destaca el disseny per part dels alumnes d'una ruta didàctica, que recorrerà la finca, estarà oberta al públic i vol conscienciar la ciutadania sobre la importància de la gestió forestal i mostrar l'entorn.
Jorge Rodríguez també ha pogut visitar un dels primers projectes que es va dur a terme: àrees tallafocs en el perímetre de la finca i el camí d'accés. Amb aquest projecte, els alumnes van aprendre a manejar, mantenir i reparar màquines com la motoserra.
Els alumnes de l'Escola han fet moltes faenes d'aprenentatge en la finca: repoblació vegetal, producció de tòfones mitjançant la introducció de carrasques inoculades amb tòfona i plantació de diferents espècies arbòries per a aprendre0 a identificar-les.
En el mòdul d'Aprofitaments Forestals, l'Escola ha adquirit ruscos de tipus distints, amb els quals els alumnes treballen per a obtindre mel. També s'han plantat espècies aromàtiques per a aprendre a fer un tractament de sòl adequat.
La finca també té una bassa d'aigua proveïda pel pou i ideada perquè siga el nucli de reunió de tot tipus de fauna. L'objectiu és atraure les espècies animals a la finca perquè els alumnes aprenguen a identificar-les.
En la faceta enològica, l'escola de Requena té un laboratori per a analitzar els alcohols que intervenen en el procés d'elaboració del vi í ampli celler on s'emmagatzemen les creacions dels alumnes.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia