Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
CINEMA JOVE

La creativitat novella es concentra en la Trobada Audiovisual de Joves de Cinema Jove

En aquesta secció competiran 27 curtmetratges d'estudiants menors de 24 anys
REDACCIÓN - 29/05/2019
Cinema Jove Cinema Jove

Cinema Jove aposta de nou per l'educació en el llenguatge audiovisual i ho fa amb la secció que va donar origen al festival i que té nom propi: la Trobada Audiovisual de Joves. Així ho reconeix el director de Cinema Jove, Carlos Madrid: "Cinema Jove renova el seu suport a la secció fundacional del festival, ja que a més de ser el nostre fonament, és una manera de reforçar la formació dels més joves en l'àmbit audiovisual i cinematogràfic".

La Trobada Audiovisual de Joves és, junt amb les seccions de llargmetratges, curtmetratges i websèries, un dels blocs centrals de la competició del Festival Internacional de Cine de València organitzat per l'Institut Valencià de Cultura. Aquesta secció està dirigida a joves estudiants menors de 24 anys, residents a Espanya i que pertanyen a centres educatius, associacions juvenils o tallers d'imatge.

Enguany s'han seleccionat 27 curtmetratges que competiran en les tres categories de la secció. 5 treballs concorreran en la categoria A, dirigida a alumnes d'Infantil i Primària de fins a 12 anys; 12 curts en la B, per a alumnes de Secundària i Batxillerat fins a 20 anys, i 15 competiran en la categoriaC, destinada a estudiants de cicles formatius d'Imatge, altres centres de formació i associacions juvenils d'edats compreses entre els 16 i els 24 anys. Els treballs es projectaran entre el 26 i el 28 de juny de 2019, en el transcurs de CinemaJove.

El festival atorga dos premis en cada una de les tres categories, així com esments i diplomes acreditatius al millor guió, interpretació, fotografia i al curtmetratge més innovador. També es concedeixen el Premi Wolters Kluwer Quaderns de Pedagogia a la labor docent del professorat i el Premi Especial del programa de televisió 'La aventura del saber' de La 2 de TVE al millor treball realitzat en l'àmbit educatiu.

La responsable de la secció, Teresa Aguilar, ha destacat l'accent educatiu del festival: "Una part important de Cinema Jove aposta per acostar el cinema a un públic jove, però també per crear un planter de nous cineastes a través de la línia més divulgativa i formativa del festival i a vincular també els joves a través de projectes com el 'Jurat Jove' o la 'Residència de la trobada'".

'Residència de la Trobada Audiovisual de Joves'

Per segon any, el jurat triarà cinc curtmetratges de la categoria C de la Trobada Audiovisual de Joves. Els seus directors o directores participaran en la segona edició de la «Residència de la trobada», en què treballaran junt amb professionals del sector com Gabi Ochoa, Emilio Martí i Begoña Soler.

En aquest sentit, Teresa Aguilar destaca l'especialitat de Cinema Jove respecte a altres festivals: "Cada vegada hi ha més suport en els festivals i les mostres de cinema als joves creadors, però Cinema Jove és un referent en l'àmbit europeu per potenciar el perfil formatiu i fer-lo, a més, junt amb professionals del mitjà audiovisual".

A més, com a novetat, la guanyadora de l'accèssit de la categoria C de 2018, Raquel Agea, formarà part de la Trobada Audiovisual de Joves junt amb Gabi Ochoa i Emilio Martí.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Cine

Amb motiu de l'obertura a València del Centre Mundial per a l'Alimentació Urbana Sostenible
Durant la cita, d'entrada lliure i gratuïta, es revelarà el cartell d'aquesta edició del festival

Otras noticias en sucesos

El popular Andrés Molina tuvo que ser atendido a causa de la herida que sufrió en la cabeza al caer al suelo
El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.