Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
TRANSPARÈNCIA

La Generalitat destina més de 750.000 euros al foment de la participació, la transparència i l'accés a la informació pública en les entitats locals

Són 161 els projectes que es beneficiaran de subvencions que arriben fins als 5.000 euros
REDACCIÓ - 29/07/2019

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha fet pública la resolució de concessió d'ajudes a entitats locals de la Comunitat, amb una dotació final de 776.837,29 euros, per al finançament d'iniciatives per al foment de la participació ciutadana, la transparència i l'accés a la informació pública. Així, fins a 161 projectes posats en marxa per municipis i mancomunitats de tota grandària es beneficiaran de subvencions per a la seua realització durant el present any.

La convocatòria, que es va llançar al febrer i que contempla dues modalitats -Participació, per una banda, i Transparència, per l'altra-, va rebre un total de 207 sol·licituds de municipis de tot el territori i seran en total 161 les que rebran els fons perquè es puguen dur a terme, donat el fet que 23 no han arribat a la puntuació mínima requerida de 50 punts per poder accedir-hi a l'ajuda i altres 23 van quedar fora per errades en la tramitació com ara defectes de forma o arribar fora de termini, entre d'altres.

Així doncs, 92 localitats i mancomunitats rebran fins a 5.000 euros per als seus projectes basats en el foment de la participació ciutadana, el que fa un muntant de 442.377,10 euros per a aquesta modalitat, mentre que 69 seran els que accediran a la mateixa subvenció per a les tasques relacionades amb la promoció de la transparència i l'accés a la informació pública, el que suma una partida de 334.460,19 euros per a aquesta altra línia.

Segons contemplava la convocatòria, cada poble, ciutat o mancomunitat podia optar a una o les dues modalitats, podent així rebre un màxim de 5.000 euros en el primer cas o de 10.000 si es donava la segona opció.

L'import global màxim destinat a aquestes ajudes es dividia al 50% entre ambdues línies, però podia transferir-se part del pressupost d'una a l'altra en cas que alguna no arribés a exhaurir-se, de manera que més entitats locals pogueren beneficiar-se dins l'altre apartat; és per això que finalment la despesa serà major en el cas dels projectes de promoció de la participació ciutadana, ja que s'han rebut més sol·licituds encaminades a posar en marxa accions relacionades amb la mencionada matèria (123 de les 207 presentades en total).

Cal tindre en compte que el pressupost inicial era de 798.530 euros -el qual s'ha cobert quasi per complet- i que cada modalitat comptava amb 399.265 per a destinar als projectes concurrents en les seues respectives línies.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Comunitat

Del Pozo: "También hemos solicitado una comisión de investigación para esclarecer las responsabilidades políticas de los vertidos fecales de este verano"
Los posibles riesgos para la salud por este tipo de vectores estarían relacionados con las molestias por picaduras, y no se espera que se produzcan enfermedades transmitidas por ellos

Otras noticias en sucesos

Podría tratarse de un suicidio según las primeras hipótesis
El buscado -de 35 años, alto y de complexión atlética- escapó del cuartel general de la policía de Turín saltando por una ventana situada a cuatro metros de altura
Quizá te interese...

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.