Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
COMARCA

La Mancomunitat del Carraixet dissenya una ruta turística que connecta els pobles pels camins d'Horta

En el recorregut, de 10'6 quilòmetres de distància, s'assenyalen els principals elements patrimonials i paisatgístics de les localitats
REDACCIÓ - 13/11/2017
Ruta turística pels pobles del Carraixet. EPDA Ruta turística pels pobles del Carraixet. EPDA

La Mancomunitat del Carraixet inaugurarà pròximament la ruta anomenada "Camins del Carraixet", un itinerari intermunicipal que connecta per senders d'horta els municipis d'Alfara del Patriarca, Bonrepòs i Mirambell, Foios i Vinalesa.

El recorregut, de 10'6 kilòmetres, discorre pels principals monuments, edificis històrics, elements paisatgístics i camins d'horta de la zona, així com pel barranc del Carraixet. No es tracta d'un itinerari circular, sinó que es pot iniciar des de diferents punts i realitzar completament o per trams. En total hi ha quatre llocs d'inici propers a les connexions amb el transport públic, amb l'objectiu de fer la ruta accessible a persones vingudes d'altres localitats. Estos nodes estan en les immediacions de les parades de bus de Vinalesa i Bonrepòs i de les estacions de metro d'Alfara i Foios. Addicionalment, també s'ha establert el barri de Mirambell com a localització per a començar el camí.

S'ha creat una imatge de marca per tal de vertebrar i unificar la senyalització utilitzada, quedant establides quatre tipus d'indicacions. La primera servix per a marcar els cinc punts d'inici i té unes dimensions més grans que resta, amb la imatge del plànol i de la ubicació; la segona consistix en mollons que s'han situat a l'entorn agrícola; la tercera està formada per xicotets panells de fusta amb la imatge identificativa emplaçats dins dels nuclis urbans; i la quarta s'utilitza per a indicar els llocs i edificis patrimonials.

Amb estes últimes senyals s'han identificat tres elements per municipi. A Bonrepòs es distingix el barri de Mirambell, l'església del Pilar i l'Alqueria del Pi; a Vinalesa, l'església de Sant Honorat, la Fàbrica de Seda i la Real Séquia de Moncada; a Alfara es ressalta la plaça Sant Joan de Ribera, el Molí i el convent de Sant Dídac; i a Foios, la plaça del poble, l'Escorxador i l'ermita del Crist.

La data de l'acte de presentació encara no s'ha establit, però es realitzarà durant les pròximes setmanes, abans que acabe l'any. Es realitzaran una sèrie d'activitats al voltant de la ruta per tal de donar a conéixer-la als veïns i veïnes i, en el futur, es duran a terme accions de promoció per a atraure persones visitants d'altres localitats.

A més del recorregut traçat, altre dels objectius d'este projecte és recollir material informatiu en format digital per tal de reivindicar el patrimoni de la zona. La materialització de la iniciativa ha sigut possible gràcies a una subvenció atorgada pel Patronat Provincial de Turisme de València, la qual ha sigut tramitada per l'Agència de Desenvolupament Local.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

Por una operación de compraventa de 6 fincas en el año 2010 que sirvieron para pedir un préstamo a Bankia utilizándolas como aval cuando ya habían sido vendidas
El portavoz municipal Toni Subiela asegura que "hay varias denuncias por daños y perjuicios a causa de las caídas provocadas por los socavones"

Otras noticias en sucesos

La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
Podría tratarse de un suicidio según las primeras hipótesis
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.