Concentració de musics a la Plaça de la Verge de València durant el concert dirigit per Inma Mateu. / EPDA
Mateu durant el concert a València. / EPDALa Directora Musical, Inma Mateu, és una de les tres aspirants a substituir a Enric Parreño al capdavant de la Unió Musical d’Alaquàs. L’educadora musical porta a la seua esquena 26 anys dedicats al món de la direcció de cambra amb un currículum brillant, però el passat 16 de desembre va viure un dels dies més “emotius” de la seua carrera professional en ser seleccionada per la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) per a dirigir a 500 músics en la Plaça de la Verge de València.
Este “acte diferent i cridaner” va donar inici a la programació del mes de la música, dins de la celebració de Santa Cecilia, patrona dels músics. Un total de 10 bandes entre les quals es trobava Alfafar, es van donar cita en una de les places centrals de la capital del Túria per a fer vibrar a tots els assistents.
Entre el repertori que es va poder escoltar van destacar els pasdobles amb la interpretació del Tío Ramón o Xàbia, encara que el que no va poder faltar va ser Paquito El Chocolatero, un dels nostres símbols musicals més internacionals.
Música i igualtat
El concert, a més de ser un dels principals actes del mes de la música, va servir per a posar a “València en el lloc on es mereix” explica la directora, Inma Mateu perquè la Comunitat Valenciana ha de “reivindicar” la seua posició dins del sector musical com un referent internacional per la qualitat de les seues bandes i l’abundància de músics que hi ha en el territori valencià.
A més dels veïns de València, a l’esdeveniment també va assistir el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, així com la Presidenta de la FSMCV, Daniela González, qui va exaltar el concert dels 500 músics com un acte per a “posar en valor la música i a la Comunitat Valenciana com a terra de músics”.
Esta cita és la primera de les trobades massives previstes per al mes de novembre dels quals podrà gaudir la ciutadania. Encara que un altra de les accions que ha posat en valor este acte és la presència d’Inma Mateu com a directora dels 500 músics.
La professional es mostra “sorpresa i agraïda” amb la FSMCV per triar-la i reclama la presència de la dona en el món de la música perquè és un col·lectiu on les dones han patit molt: “quan jo perda el compte de les dones que es posen al capdavant de les bandes de música, serà quan tot s’haja normalitzat. A nivell educatiu els números estan normalitzats, però dins de les bandes la presència de les dones és mínim”. Mateu explica que elles encara han de patir paraules que si foren homes no haurien d’escoltar com que “ara nosaltres estem de moda....les dones no som una moda”. Per això la directora Mateu defensa que “no cal baixar al guàrdia fins que la igualtat es normalitze, tant en el sector musical, com qualsevol altre”.
Comparte la noticia
Categorías de la noticia