Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
LA POBLA DE VALLBONA

La Pobla de Vallbona tanca 2016 amb el major superàvit dels últims 10 anys

La Pobla reduix el deute dels préstecs en un milió d'euros durant 2016
REDACCIÓN - 23/03/2017

L'eficàcia en la gestió aplicada durant 2016 del govern local i els treballadors de l'administració ha permés aconseguir un superàvit que s'aproxima als dos milions d'euros. Es tracta del millor balanç en els comptes de l'Ajuntament en els últims 10 anys.

Des de l'Ajuntament s'apel·la a la gestió responsable que està fent l'actual equip de govern. L'alcalde, Josep Vicent Garcia, assegura que s'ha aconseguit "incrementar les polítiques socials i d'ajuda a les persones com era el nostre compromís, alhora que es gestionen millor els recursos públics per evitar despeses innecessàries. Cal evitar el malbaratament i pensar que els diners públics són de tots i hem de gestionar-los en benefici dels veïns".

Este superàvit s'ha obtingut tot i la reducció de la càrrega fiscal que ha fet l'Ajuntament. Enguany s'ha baixat en 4 punts el tipus impositiu de l'IBI, el que suposa per als veïns un estalvi de 500.000 euros, al que se sumà una subvenció sobre el primer habitatge de 335.000 euros. En total l'Ajuntament ha deixat d'ingressar 838.000 euros de l'IBI per a facilitar que estos diners estiguen en les butxaques dels veïns.

L'alcalde de la Pobla afirma que ara cal esperar que el govern central aprove la llei General de Pressupostos per poder dedicar part del superàvit a Inversions Financerament Sostenibles. "Estem demostrant que som bons gestors dels diners públics i ara demanem que l'Estat ens autoritze a invertir els diners que hem estalviat en les inversions que necessita el municipi i que ens reclamen els veïns. D'esta manera s'ajudaria a més a crear llocs de treball en el poble."

L'increment del romanent de tresoreria se suma a la reducció del deute municipal. L'Ajuntament ha tancat l'any 2016 amb un deute en préstecs per valor de 4.768.000 euros. La previsió de l'equip de govern és que l'actual exercici 2017 continue baixant i amortitzar prop d'un milió d'euros. D'esta manera acabarà l'any amb un deute de 3.860.000 euros.

L'Ajuntament ha aprofitat la rebaixa dels tipus d'interés per refinançar préstecs. Amb esta mesura el consistori rebaixà a 74.000 els interessos en comptes dels més de 200.000 que havia de pagar fins a 2029, el que suposarà un estalvi de 126.000 euros.

En este sentit Garcia ha destacat que enguany "hem aconseguit no només els millors resultats econòmics dels últims anys 10 anys pel que fa al superàvit, sinó que estem reduint el deute en els préstecs que arrosseguem dels anys anteriors. En 2017 tornarem a dedicar una part del romanent a amortitzar préstecs com ja vàrem fer en 2016, en què destinarem 350.000 euros a disminuir el deute municipal.".

Categorías de la noticia

Otras noticias en C. Túria

La iniciativa que arrancó en febrero, ha tenido una gran acogida entre los vecinos siendo más de 250 las personas que han participado en alguna de las visitas programadas
En l’acte la primera edil també va anunciar la creació de la regidoria d’Igualtat com a mostra del compromís de l’equip de govern en esta matèria

Otras noticias en sucesos

El magistrado también ha privado al investigado la patria potestad de su hijo menor de forma cautelar
El propio arrestado que ya había sido detenido en este nuevo caso de violencia machista, apuñala a la mujer en el garaje de su casa
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.