Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
INSERCIÓ LABORAL

Las Naves acull la primera mostra d'empreses d'inserció de la Comunitat Valenciana

Les empreses d'inserció tenen entre les seues finalitats la integració laboral de persones en situació de risc o exclusió social
REDACCIÓN - 22/05/2019
 Primera Mostra d Primera Mostra d"empreses d"inserció de la Comunitat Valenciana.

El centre d'innovació Las Naves acull el proper dimecres 22 de maig la primera mostra d'empreses d'inserció de la Comunitat Valenciana, organitzada pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació, LABORA i l'Associació Valenciana d'Empreses d'Inserció, AVEI.

Les empreses d'inserció són estructures sense ànim de lucre que tenen com a objectiu promoure l'ingrés al mercat laboral de persones en situació de risc o exclusió social, amb la finalitat d'aconseguir la seua incorporació en empreses ordinàries. La integració laboral d'estes persones es realitza mitjançant el desenvolupament de projectes que els permeten accedir al mercat ordinari de treball.

Així mateix, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació atorga diferents subvencions a les empreses d'inserció per a la realització d'accions per a la millora de l'ocupació i la inserció laboral d'estos col·lectius, com les ajudes per als incentius a la contractació de persones en risc d'exclusió social per part de les empreses d'inserció o les ajudes per a l'acompanyament de les persones en risc d'exclusió per part d'estes empreses.

En la mostra participen les següents empreses d'inserció: A puntadas (especialitzada en confecció tèxtil industrial per a la integració sociolaboral de col·lectius vulnerables), Reciplana Recuperacions (dedicada a la gestió de residus), Integras-Tú (la fi de la qual és la inserció sociolaboral de dones que presenten dificultats d'accés al mercat laboral), Arropa (alternativa ecològica de consum de roba i complements), El Rastrell (especialitzats en recollida, triado, classificació d'encaixat i condicionament de producte tèxtil i complements), Koopera Mediterránea (dedicada a la gestió integral de residus que promou la integració social de persones i en risc d'exclusió social) i Insertadix del Mediterráneo (que oferix els següents servicis: cátering, neteja, jardineria i arquitectura interior i exterior, etc.). En l'esdeveniment, cada empresa mostrarà els seus productes i servicis i es realitzaran tallers relacionats amb la seua activitat econòmica.

PROGRAMA D'ACTIVITATS

A més, l'esdeveniment compta amb diferents taules redones, tallers i altres activitats. Les empreses d'inserció, així com les persones beneficiàries de la seua activitat, disposen d'un fòrum per a compartir les seues experiències i inquietuds. En el programa destaquen les conferències sobre «Com crear una empresa d'Inserció» i «Com baixar els impostos de les empreses d'Inserció» amb la participació d'expertes de la Universitat de València i la taula redona sobre «Objectius de Desenvolupament Sostenible», moderada per la directora general d'Ocupació i Formació de LABORA, Rocío Briones.

Koopera oferix una mostra de moda upcycling que consistix en l'exposició en viu dels treballs realitzats pels alumnes del màster de Co-disseny de Moda i Sostenibilitat de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València, EASD. Estos models, hauran sigut confeccionats in situ al llarg de la jornada i realitzats amb material tèxtil recuperat per Koopera, recollit gràcies als contenidors de Koopera Càritas.

Amb este esdeveniment, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, LABORA i l'Associació Valenciana d'Empreses d'Inserció, AVEI, pretenen «posar de manifest els valors d'integració, economia social, igualtat, solidaritat i desenvolupament sostenible que representen les empreses d'inserció i, d'esta manera, acostar-les a la ciutadania i atorgar-los reconeixement social».

L'esdeveniment compta amb la participació de l'Ajuntament de València, el centre d'innovació Las Naves, l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics de la Comunitat Valenciana, Iseacv, i l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València, EASD. Les persones interessades a assistir han d'inscriure's enviant un correu electrònic a l'adreça sa_ocupacio@gva.es.

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

El PSOE consigue 10 diputados, el Partido Popular 7, seguido muy de cerca por Ciudadanos que logra 6 diputados, y Unidas Podemos alcanza 8
La feria del mueble, iluminación y decoración acoge un 21% más de expositores y espera a más de 25.000 profesionales procedentes de 65 países

Otras noticias en sucesos

El buscado -de 35 años, alto y de complexión atlética- escapó del cuartel general de la policía de Turín saltando por una ventana situada a cuatro metros de altura
La víctima les había robado dinero y heroína que guardaban en la casa
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.