Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
PAIPORTA

Les Falles de Paiporta, declarades Bé d'Interés Turístic Local

Signats els convenis de col·laboració entre l'Ajuntament i les comissions falleres en la prèvia dels dies grans
REDACCIÓ - 15/03/2019
Signament del conveni Signament del conveni
La Generalitat Valenciana ha atorgat a les Falles de Paiporta la consideració de Bé d'Interés Turístic Local. Després de la petició elevada per l'Ajuntament davant la secretaria autonòmica de Turisme el passat 8 de febrer, aquest divendres s'ha fet pública al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) la resolució favorable del President de la Generalitat, Ximo Puig, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Les Falles de Paiporta quedaran inscrites en el Registre especial de festes, itineraris, publicacions i obres audiovisuals d'interés turístic de la Comunitat Valenciana. A més, la marca turística de la Comunitat Valenciana s'haurà d'incloure en la cartelleria i les comunicacions de les falles que es realitzen a partir d'ara.

D'altra banda, les sis comissions falleres paiportines han acudit hui a l'Ajuntament per a signar els convenis de col·laboració amb el consistori. Representants de Plaça Cervantes; Jaume I, Sant Antoni i Adjacents; Verge dels Desamparats-Doctor Fleming i Adjacents; Mestre Serrano-Sant Francesc i Adjacents, i Avinguda Francesc Ciscar-Plaça de l'Església han rubricat els acords pels quals rebran 1.000 euros cadascuna per a portar a terme les seues activitats anuals. Per part de l'Ajuntament han signat els documents l'alcaldessa, Isabel Martín, i el regidor de Cultura, Alberto Torralba.

Segons queda plasmat en el conveni, l'objecte de la subvenció és el foment de la cultura popular per mitjà de la festa valenciana més coneguda. El consistori col·labora d'aquesta forma en el funcionament i activitats generals de cada comissió fallera, amb el compromís d'aquestes de realitzar actes en benefici del veïnat, de forma gratuïta, festius i propis de la festa fallera durant l'any 2019.
Abans de rebre la subvenció, les falles de Paiporta hauran d'indicar les activitats realitzades amb la presentació d'una memòria, una relació de les despeses i inversions en les activitats, factures i pagaments. Dins d'aquesta subvenció, les comissions poden incloure el lloguer del casal, la construcció dels monuments, els espectacles pirotècnics i musicals i la contractació de bandes de música o conjunts instrumentals. No entren dins de la subvenció despeses de menjar i beguda.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Sud

Los populares han mostrado su apoyo firme y decidido a una tradición como el uso de la pólvora en fiestas
Van participar les bandes juvenil, sènior i simfònica de l’entitat

Otras noticias en sucesos

Podría tratarse de un suicidio según las primeras hipótesis
El buscado -de 35 años, alto y de complexión atlética- escapó del cuartel general de la policía de Turín saltando por una ventana situada a cuatro metros de altura
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.