Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
ALGAR DE PALÀNCIA

Les festes d'Algar de Palància fan història amb el 800 aniversari de l'Ordre de la Mercé

L'Ajuntament i els veïns organitzen nous actes per engrandir més el programa festiu amb motiu de la important celebració
M. MARTÍNEZ - 13/09/2018
L?alcalde i el regidor amb la banda de música el dia del concurs de marxes. EPDA L?alcalde i el regidor amb la banda de música el dia del concurs de marxes. EPDA

Arriba el mes de setembre i amb ell les festes d'Algar de Palància en honor a la Mare de Déu de la Mercé i als copatrons Sant Pere Nolasc i Sant Ramon Nonat. Però enguany ho fan per la porta gran ja que es compleixen 800 anys de la fundació de l'Ordre de la Mercé. Per aquest motiu, l'Ajuntament i els veïns i veïnes de la localitat han preparat una sèrie d'actes i activitats per engrandir més les festes patronals.

L'ofrena de flors a la Mare de Déu de la Mercé; la trobada de danses del Camp de Morvedre; l'actuació de la Banda Municipal de Música de València; la Trobada de Cronistes i Investigadors del Camp de Morvedre; la participació d'Algar en el 'Simposio Histórico La Orden de la Merced 800 años' a la Universitat Sant Pacià de Barcelona , i les I Jornades Internacionals d'Història d'Algar són les novetats del programa festiu, que junt als actes tradicionals que es vénen celebrant tots els anys, conformen unes festes patronales que passaran a la història.

Els actes festius van començar el dia 2 de setembre amb el concert extraordinari a l'Auditori Municipal Joaquín Rodrigo, a càrrec de l'Agrupació Músic-Cultural d'Algar, per a l'elecció per votació popular de la marxa procesional. El guanyador va ser Enrique Pastor Celda de Palma de Mallorca, i la seua composició ja forma part del patrimoni municipal. L'Agrupació Músic-Cultural d'Algar interpretarà la nova marxa durant la tradicional processó de la imatge de la Mare de Déu de la Mercé, portada pels 'turcs' i acompanyada dels 'turquets', que es durà a terme el dissabte 22 de setembre, i a la qual assistirà el propi compositor guanyador.

bous

Hui divendres comença el cap de setmana de bous al carrer. A les 23 hores hi haurà bou embolat de la ramaderia La Espuela d'Onda. I demà dissabte 15 de setembre, a les 13:30 hores, es farà una entrada i prova de bous de la mateixa ramaderia.

Per la vesprada, a les 17 hores, els aficionats als actes taurins podran gaudir d'una exhibició de ramat i, a les 18:30 hores, d'una desencaixonada d'un bou organitzada per la Penya Cerril. Per la nit, a les 24 hores, un bou embolat tancarà els actes taurins que compten amb la col·laboració dels Majorals 2018, d'un grup de joves voluntaris i de la Penya del Bou de Setembre.

Els actes religiosos en honor a la Mare de Déu de la Mercé i als copatrons Sant Pere Nolasc i Sant Ramon Nonat es celebraran el divendres 21, el dissabte 22 i el diumenge 23 de setembre. La festivitat de Sant Pere Nolasc i Sant Ramon Nonat es durà a terme el divendres 21 de setembre. La jornada començarà a les 12 hores amb una missa en honor als copatrons cantada pel Cor de Nostra Senyora de la Mercé d'Algar de Palància.

A les 14 hores es farà un volteig de campanes i una mascletà en l'antiga carretera N-225, a les proximitats del pont sobre el riu Palància i la cisterna, a càrrec de la pirotècnia Peñarroya de la Vall d'Uixó.

Concert

I com a novetat, a les 18 hores es farà l'ofrena de flors a la Mare de Déu de la Mercé amb la participació de les associacions i entitats d'Algar de Palància i de tots els veïns i veïnes i amics del poble que ho desitgen. L'acte comptarà amb la participació de l'Agrupació Músic-Cultural d'Algar.

Un altre plat fort de la programació de les festes patronals d'enguany serà el concert extraordinari de la Banda Municipal de Música de València al Centre Cívic (antiga cooperativa), a les 19:30 hores.

I per a concloure la jornada del divendres 20 de setembre es podrà gaudir d'una actuació del mag Yunke, també al Centre Cívic, a les 23 hores. A continuació, pels carrers de la població es farà la Nit d'Albaes a càrrec del grup Germans Caballer de Sagunt.

La festivitat de la Mare de Déu de la Mercé es celebrarà el dissabte 22 de setembre. L'Ajuntament d'Algar de Palància ha recuperat la despertà que recorrerà els carrers de la població amb masclets i amb la música de l'Agrupació Músic-Cultural del poble, a les 8 hores. I mitja hora després, es realitzarà el rosari de l'aurora.

Actes religiosos

La festa continuarà amb una cercavila a càrrec de l'Agrupació Músic-Cultural d'Algar, a les 11:30 hores, la qual recollirà a les autoritats locals i membres de la Junta d'Obres Parroquials que junts aniran a l'església per a celebrar la missa en honor a la Mare de Déu de la Mercé, cantada pel Cor Nostra Senyora de la Mercé d'Algar. Cal destacar que l'acte comptarà amb l'assistència de religiosos de l'Ordre de la Mercé.

A les 14 hores es dispararà una mascletà i, a continuació, tindrà lloc el repartiment de calderes a la plaça Major.

Per la nit, després de la cercavila, començarà la tradicional processó de la imatge de la Mare de Déu de la Mercé, portada pels 'turcs' i acompanyada dels 'turquets'. A l'acte està previst que assistisca el president de la Diputació, alcaldes i polítics de la comarca i, de forma excepcional, les falleres majors de la Falla de la Mercé de la ciutat de València. A més, i com és tradicional, l'acte comptarà amb la participació de l'Agrupació Músic-Cultural d'Algar i del grup de danses La Solana d'Algar, amb tabal i dolçaina, que ballarà la dansà al llarg de la processó.

Cal destacar que l'Ajuntament d'Algar de Palància està duent a terme els tràmits per a declarar la processó Bé d'Interés Local.

Per a concloure el dissabte es durà a terme el Ball del Mantó, al Centre Cívic a les 24 hores.

I per últim, el diumenge 23 de setembre es realitzarà la missa en record dels difunts. Per als més menuts hi haurà un parc infantil a la plaça Major, a partir de les 12 hores, i per la vesprada, la Trobada de Danses del Camp de Morvedre. Una traca posarà punt i final a les festes que passaran a la història d'Algar de Palància pel 800 aniversari de la fundació de la Mercé.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Morvedre

Los alcaldes quieren vencer la resistencia de la confederación para mejorar la movilidad
El partido porteño critica la "grave desproporción" en los actos culturales organizados por el Consistorio en ambos núcleos

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.