Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
25 LÍNIES I UN PAPER

Les persones, víctimes innocents dels conflictes

Mesa és cronista oficial d'Estivella (Camp de Morvedre-València)
LLUIS MESA - 29/10/2017
Lluis Mesa. FOTO EPDA Lluis Mesa. FOTO EPDA
La ciutat de Sagunt ha homenatjat estos dies els saguntins assassinats a Mauthausen. Aquells veïns que perderen la seua nacionalitat per pesar de diferent manera un règim totalitari. Eixe trist episodi històric patit en la comarca és una bona raó per a pensar en les anònimes persones que han mort o viscut víctimes de la injustícia en el Camp de Morvedre i no s'han reconegut. També és una ocasió per a entendre que els conflictes passen però els patiments de les persones queden marcats per molt de temps i deixen d'importar a la societat.

La història és dels líders vencedors i no la narren els vençuts. Sempre queden en blanc pàgines escrites en lletra transparent que no es poden llegir fins que algú els dóna color i les reivindica. Són escrites per persones sense nom que mai han manat i el delicte de les quals ha sigut ser pobres i arraconades. S'ha de pensar que darrere dels grans relats està el patiment de les persones que, independentment d'estar en els bàndols dels vençuts i els vencedors, han patit la incomprensió i acaben com a damnificats dels seus dirigents. Són les víctimes innocents dels conflictes

Valga com a exemple, el que recentment s'està vivint amb el conflicte català. No es pensa que darrere dels líders independentistes estan persones que legítimament se senten sols catalanes. El món dels sentiments és íntim i privat i s'ha de respectar. Tampoc no s'és conscient que el respectable sentiment d'espanyolitat és aprofitat en part pels governants per a actuar. És a dir les autoritats i els líders juguen amb les persones anònimes, i sobretot amb les seues il·lusions, per a justificar actuacions que necessiten suport. Al final tot passa i sols queden les frustracions dels hòmens i les dones que han confiat en els dirigents.

En definitiva, s'ha de pensar que el més important són les persones, abans que les ideologies i els lloables valors. Sols quan exclusivament es té en compte a l'ésser humà amb el qual es compartix el carrer i els espais públics, les víctimes no ho són tant.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Opinión

Albert Llueca / Quico Adán

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.